To, da je Borut Pahor v uvodnih besedah letnega poročila opozoril na pomanjkanje dialoga, želje po sodelovanju in slabšanju splošne politične kulture, je milo rečeno perverzija. Borut Pahor se je namreč že dolgo nazaj odločil, da ne bo moralna avtoriteta. Tudi to, da predsednik mirno ignorira sovražni govor, ki ga je vse več v Sloveniji, je svojevrsten pokazatelj njegove vloge. Da “malih mišk“, seksističnih izjav in njegove samovšečnosti na instagramu niti ne vključim v celotno zgodbo.

Ja, politična kultura v Sloveniji je v riti. O tem čivkajo že vrabci. Ampak za to je med drugimi poskrbel tudi Borut Pahor sam. Nekdo, ki namesto, da bi bil moralna avtoriteta in bi žugal s prstom ob vse več sovražnem govoru v Sloveniji, je raje to ignoriral in se delal, da to ne obstaja. Seveda je precej lažje s prstom kazati na druge, kot pa priznati, da je kridva za to stanje tudi njegova.

Ampak če bi opozarjal na sovražni govor, potem ne bi bil več vsem všečen. Njegovo poslanstvo pa je ravno to. In potem pridemo v situacijo, k nekdo, ki se je odločil, da ne bo moralna avtoriteta opozarja na to, na kar bi morala opozarjati moralna avtoriteta. Eh ja, sveta preproščina, kajne?

 

One Response to Borut Pahor opozarja na slabšanje politične kulture / resno?

  1. Matej pravi:

    Dober zapis.

    Še tisto nekaj vrednosti katere predsedniška funkcija v Sloveniji sploh nosi je zapravil s pozersko všečnim opravljanjem te funkcije.

    Po izteku mandata najbolje, da za predsednika kar izberemo instagramerja/twiteraša z največ sledilci.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.