Na obisku pri Stajerski vardi Novica Mihajlovic Delo in pogrom javnosti Na obisku pri Stajerski vardi Novica Mihajlovic Delo in pogrom javnosti

Vaška straža in Blaž Zidar / jugoslovanska avtomatska puško, pištola, strelivo in laboratorij za gojenje marihuane

Na božič so policisti obiskali družino Zidar iz Radovice v okolici Metlike, ki se je oklicala za vaško stražo. Iskali so pirotehniko, naleteli pa na orožje in laboratorij za gojenje marihuane. Desni mediji so seveda izkoristili božič in med drugim zapisali, da so družini na ta način uničili praznovanje božiča: “Prišli so nalašč, da bi nam pokvarili sveti večer, barabe!”

V bistvu so policisti imeli nalog za preiskavo. Družina naj bi se ukvarjala s preprodajo pirotehnike. Pa vendar niso pri njih odkrili samo tega, ampak tudi pravo orožje – avtomatsko puško M-56, pištolo, 350 nabojev različnih kalibrov za avtomatsko in polavtomatsko orožje, kar postavi njihovo udejstvovanje na meji v povsem drugačno luč.

No, Blaž Zidar je najdbo orožja razložil po svoje. Nedolgo nazaj je kupil staro kolibo v bližini meje s Hrvaško in v njej našel orožje.

Tudi hidroponični laboratorij in 20 sadik marihuane so odkrili pri njih. Verjetno je tudi to našel na obhodu vaške straže, kajne?

Je pa tole lep primer – kako človeku, ki hodi po robu zakona ni jasno, da ne more imeti doma orožja, predvsem pa, da ne more preprodajati pirotehnike in doma gojiti marihuane. Se zgodi, kajne?

Na obisku pri Stajerski vardi Novica Mihajlovic Delo in pogrom javnosti
Na obisku pri Stajerski vardi Novica Mihajlovic Delo in pogrom javnosti
  1. Ampak načeloma pa proti gojenju marihuane nisi!kajne Had. Moti te le ker gre za vaško stražo?

    1. napaka. sem za legalizacijo. ampak dokler ni to podrocje urejeno, imamo se vedno zakone, ki veljajo … in 20 sadik ni za osebno uporabo …

      1. Ok, glede količine trave ti verjamem na besedo, očitno se spoznaš in veš koliko porabi več družinskih članov. Jaz o drogi za rzaliko od tebe res nimam pojma. Se pa Božič piše z veliko, ker gre za lastno ime praznika.

Komentarji so zaprti.