Pred par dnevi je desnica začela skakati v zrak in zahtevati odstop državnega sekretarja na šolskem ministrstvu Jerneja Štromajerja. Na tviterju je objavil sliko z napisom Merry Christmas, ya filthy animals – gre za zelo zelo znan citat iz filma Sam doma, vendar je bilo to dovolj, da se je začela ofenziva nanj, ki so jo podprli vsi desnosučni mediji in njihovi troli in da se je Aleš Primc odločil, da bo organiziral protest pred državnim zborom in bo zahteval njegov odstop. Bo Aleš Primc zahteval odstop Branka Grimsa?

Zanimiva je dvoličnost desnice. Če bi taisto napisal nekdo od njih, bi se sklicevali na svobodo govora. Pustimo ob strani, da večina dušebrižnikov, ki so se počutili prizadete ob tvitu Štromajerja, sploh ni razumela vsega skupaj. In na tem mestu je to povsem nepomembno.

Je pa zanimivo, da je Branko Grims v maju 2019 objavil tvit z vsebino: Zato se strahopetne levičarske podgane s tako steklino zažirajo v svobodo govora oz.izražanja na internetu. Orwell 1984, brisanje, blokade…. Nič ne ogroža levičarjev bolj kot resnica. Resnica je za levičarje sovražni govor…!!

Strahopetne levičarske podgane? In nihče od desnih dušebrižnikov še ni zahteval odstopa Branka Grimsa? Nihče še ni začel protestirati pred državnim zborom? Nikomur še ni padlo na pamet, da bi pisal Janezu, da naj odpusti Branka?

Imam občutek, da desnica popušča. Predvsem pa imam občutek, da malce preveč na prvo žogo skačejo – pa saj bi morali poznati stavek: “Kdor izmed vas je brez greha, naj prvi vrže kamen vanjo.”

In ta zgornji tvit je še en dokaz kako si nekateri predstavljajo svobodo govora! Za njih obstaja, za druge pač ne, čeprav gre za “citat” iz filma, ki nam je vsem poznan. Očitno bo v Sloveniji moralo preteči še vrsto let, da bodo veljali enaki vatli za desne in leve in zgornje in spodnje in bele in črne in rdeče in roza …

Do takrat pa bo tiste, ki imamo srce na levi strani, desnica žalila pod pretvezo svobode govora, kajne Branko?

Bo Ales Primc zahteval odstop Branka Grimsa levicarske podgane s tako steklino
Bo Ales Primc zahteval odstop Branka Grimsa levicarske podgane s tako steklino