Verjetno nisem edini, ki je zadnje čase opazil “Jebesh” oglase. Jebesh disko ritme, Jebesh španske pop hite, Jebesh playback muzičarje. Oglasi za Rock Radio. Na srečo sem danes dobil tudi Jebesh Rock Radio oglas, ki je precej bolj primeren kot pa vsi prej omenjeni. Kje je problem?

Jebeš takšno oglaševanje, kjer se moraš za provokacijo zateči v “tujo besedo” in da ostaneš v “mejah normale” ji namesto š-ja dodati sh.

Jebeš takšno oglaševanje, kjer se “delaš norca” iz ostale glasbe – posledično tudi Jebesh vse tiste, ki poslušajo drugačno glasbo.

Jebeš takšno oglaševanje, kjer mulčki sprašujejo svoje starše kaj pomeni beseda jebesh in morajo najti čudne razlage, ker ni nihče našel boljše in bolj primerne besede.

Jebeš takšno oglaševanje in ne jebesh.

Par stvari, da razjasnim. Rad poslušam rock. V bistvu že celo življenje. Rad poslušam radijske postaje, predvsem med vožnjo. In rad imam oglaševanje – sicer ga spremljam kot konzument in kot tak ga lahko tudi preprosto kritiziram. Ni se mi potrebno postaviti v čevlje agencije, ker me ne zanima “brief. Zanima me realizacija. In pri takšni realizaciji ne morem biti tiho. Če se že stroka ne oglasi, sem vsaj jaz tisti, ki še malce brcne in ki očitno ne razume “jebesh oglaševanja”.

Tudi v oglaševanju obstaja etika. Tudi v oglaševanju obstaja družbena odgovornost, še posebej, ko so “billboardi” povsod naokrog. Ampak jebeš to, če lahko uporabiš besedo jebesh in so “kul”.

Ko je prišel Rock Radio v eter leta 2014, sem bil navdušen. Končno radijska postaja po moji meri sem si takrat mislil. No, kaj kmalu sem ugotovil, da se pri njih “playlista” ponavlja. In tako sem ugotovil, da mi moji ljubi RHCPji v nekem trenutku niso več bili tako ljubi, ker so se mi “zagabili”. Ko je nečesa preveč, je pač preveč.

Zato pač jebeš takšno oglaševanje in jebeš Rock Radio …

p.s.: spodnja ilustracija ni moje delo. Če kdo pozna avtorja, naj mi prosim sporoči, kajti ne želim si prisvajati avtorskega dela. Sicer pa kapo dol kdorkoli je to ustvaril!

Avtor spodnje ilustracije je Miran Pratnekar

jebesh rockradio
jebesh rockradio / avtor: Miran Pratnekar

via GIPHY

via GIPHY