Sonja Šmuc je generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije. Njene izjave pogosto burijo javnost. Tudi njena tokratna, ko se odpira tema o božičnici samo za zdrave, je ena izmed takšnih. Ona je izjavila: “Je pa res, da če nisi prisoten, težko kar koli prispevaš. Tako kot pravijo pri nogometu, če nisi pri žogi, težko daš gol.” (vir)

Sonja Šmuc očitno sodi med tiste kavč selektorje, ki obvladajo stvari. Ampak pri nogometu niso vsi v napadu in vsak igralec na igrišču nima možnosti dati gol, kot si ga je zabila sama generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije.

Obrambni igralci so namenjeni obrambi – pa vendar tudi oni dobijo plačilo za treninge in tekme. Kako se šele počuti vratar, ki zelo redko da gol? To mora biti precej frustrijajoče, kajne?

Je želela povedati nekaj drugega kot je povedala? Ali pa je pač dala zelo smešno primerjavo, ki je niti ne razume? Verjetno gre bolj za slednje. Ampak nogometaši, tudi če so poškodovani, dobijo plačilo!

Torej je hotela Sonja Šmuc zagovarjati delavce, ki so na bolniškem staležu, da bi tudi oni dobili, kot je to v navadi, božičnico? Malce sem zmeden, ko razmišljam o njeni izjavi. No, pomembno je, da ona zagovarja neko stališče – čeprav s povsem neprimernimi stavki …

Sonja Smuc ce nisi pri zogi tezko das gol o bozicnici samo za zdrave
Sonja Smuc ce nisi pri zogi tezko das gol o bozicnici samo za zdrave