Sonja Šmuc je generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije. Njene izjave pogosto burijo javnost. Tudi njena tokratna, ko se odpira tema o božičnici samo za zdrave, je ena izmed takšnih. Ona je izjavila: “Je pa res, da če nisi prisoten, težko kar koli prispevaš. Tako kot pravijo pri nogometu, če nisi pri žogi, težko daš gol.” (vir)

Sonja Šmuc očitno sodi med tiste kavč selektorje, ki obvladajo stvari. Ampak pri nogometu niso vsi v napadu in vsak igralec na igrišču nima možnosti dati gol, kot si ga je zabila sama generalna direktorica Gospodarske zbornice Slovenije.

Obrambni igralci so namenjeni obrambi – pa vendar tudi oni dobijo plačilo za treninge in tekme. Kako se šele počuti vratar, ki zelo redko da gol? To mora biti precej frustrijajoče, kajne?

Je želela povedati nekaj drugega kot je povedala? Ali pa je pač dala zelo smešno primerjavo, ki je niti ne razume? Verjetno gre bolj za slednje. Ampak nogometaši, tudi če so poškodovani, dobijo plačilo!

Torej je hotela Sonja Šmuc zagovarjati delavce, ki so na bolniškem staležu, da bi tudi oni dobili, kot je to v navadi, božičnico? Malce sem zmeden, ko razmišljam o njeni izjavi. No, pomembno je, da ona zagovarja neko stališče – čeprav s povsem neprimernimi stavki …

Sonja Smuc ce nisi pri zogi tezko das gol o bozicnici samo za zdrave

Sonja Smuc ce nisi pri zogi tezko das gol o bozicnici samo za zdrave

2 Responses to Sonja Šmuc / če nisi pri žogi, težko daš gol / o božičnici samo za zdrave

  1. Marko says:

    Živel kapitalizem! Človek naj pa crkne.

  2. Joško says:

    Če si bil tako priden (beri neumen), da si se gnal in delal preko svojih zmožnosti, da si pristal na bolniški, verjetno tudi zaradi slabih pogojev dela in tako k uspešnosti podjetja prispeval veliko več kot ostali na koncu pa ostal brez dodatka za uspešnost, si si pa sam kriv. Torej manj delaš bolje je!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.