Vhunski nateg na instagramu postani ambasador in prejmi zastonj izdelke Vhunski nateg na instagramu postani ambasador in prejmi zastonj izdelke

Vhunski nateg na instagramu / postani ambasador in prejmi zastonj izdelke

Verjetno nisem edini, ki na instagramu opaža porast nategov – v bistvu oglasov, kjer vam podjetja ponujajo možnost, da postanete njihov ambasador in dobite zastonj njihove izdelke! Da, prav ste prebrali. Podjetje vam podari izdelek, vi morate samo plačati drago poštnino!

Živimo v svetu, kjer bi vsi bili “influensarji” ali pa ambasadorji podjetij. In kdo ne bi bil zadovoljen, da dobi na instagramu oglas, kjer mu točno to ponujajo. Seveda je treba iti skozi sito – “kao”, da vse skupaj izpade precej bolj realno. Pustiti je potrebno zgolj svoje ime in elektronski naslov in počakati ..

Sam sem opazil, da gre za oglase, kjer iščejo ambasadorje za brezvrvične slušalke, ure … In povsod je precej podoben scenarij. Seveda sem moral poskusiti, ker me je zanimalo kako vse skupaj poteka. In priznam, da gre za precej sofisticiran nateg.

Sam sem se prijavil “za ambasadorja” za brezvrvične slušalke. Takšne, ki stanejo na Alibabi manj kot 3 dolarje. Pri podjetju, ki ponuja ambasadorstvo, so jih ocenili na 160 dolarjev. Ker sem njihov “ambasador” so mi ponudili kodo, katera mi omogoča, da jih dobim brezplačno.

No, ne povsem. Plačati moram poštnino, ki pa je za en izdelek 19,62 dolarjev. Za tri “brezplačne izdelke” pa 58,86 dolarjev. Sem preveril koliko stane pošiljanje paketa iz ZDA, kjer naj bi bilo podjetje, ki išče ambasadorje v Slovenijo – preko DHL Express je cena 5.21 dolarjev. Če k temu prištejem, da so slušalke 4 dolarje – dobim odgovor, da podjetje pri enih slušalkah zasluži 10 dolarjev. Kar pa niti ni tako majhen znesek, kajne?

Seveda se mi postavi vprašanje, če ambasadorji prejmejo na dom te slušalke, ali pa se izgubijo nekje na poti. Je pa tole precej dober in inovativen način kako si zgradiš bazo kupcev, kot tudi kako preprosto nategneš ljudi, ki verjamejo, da bodo dobili nekaj zastonj …

Predvidevam, da bodo “internet marketingarji” v Sloveniji kmalu skočili na ta vlak in poskušali na ta način pospeševati prodajo.

Moj nasvet – there ain’t no such thing as a free lunch ..

Vhunski nateg na instagramu postani ambasador in prejmi zastonj izdelke
Vhunski nateg na instagramu postani ambasador in prejmi zastonj izdelke
  1. V katerem DHL Express ceniku je cena dostave iz ZDA manj kot 5 EUR?

Komentarji so zaprti.