So vas že minile novoletne zaobljube?

Novoletne zaobljube so nekaj, kar sam nisem nikoli razumel, vendar mi je bilo vedno všeč poslušati druge, ki so govorili o tem, kako bo v novem letu vse povsem drugače. Saj veste, kajne? Po novem letu bom shujšal. Po novem letu se bom vsak dan rekreiral. Po novem letu bom hodil v fitnes. Po novem letu bom v službi samo 9 ur …

Zakaj mora biti novo leto ravno tisti dan, ko se odločimo, da svoje življenje obrnemo na glavo? Je res lažje, če spremembe sovpadajo z novim letom?

Če človek želi nekaj spremeniti v svojem življenju, zakaj bi to pogojeval z datumom. Preprosto bo premislil in se odločil. Po možnosti bo to njegova odločitev in drugi niti ne bodo vedeli zanjo – ker je tako bolj preprosto, ker je tako tudi precej bolj varno, če se nekdo ne drži svoje odločitve.

Najhujši so tisti, ki cele mesece razlagajo o svojih odločitvah.. Ampak jih nikoli ne realizirajo.

Sam verjamem v spontano spreminjanje človeka. Predvsem pa, zakaj bi čakal novo leto, da bi začel spreminjati sebe? Vsak dan je lahko dan, ko začneš spreminjati sebe in svet okoli sebe. Če seveda obstaja potreba. Če seveda obstaja želja. Če seveda obstaja volja …

Novoletne zaobljube so koristne zgolj za tiste, ki imajo koristi od tega. In takšnih je precej.

Fitnesi se v začetku januarja napolnijo in ljudje dejansko gredo prej iz službe. Nekateri res vzajemo knjigo v roke in jo začnejo prebirati. Marsikdo tudi začne teči, ampak ga volja hitro mine, ker je zunaj hladno, ker je sneg. In podobno je tudi s kajenjem.

Ampak slabost človekove šibke volje poskrbi za to, da se stvari precej hitro spremenijo. Po 14 dneh fitnesi spet bolj kot ne samevajo. Na knjigah se nabira prah in ljudje cele dneve preživljajo v službah.

Zakaj si mora torej človek ustvarjati iluzije? Mu je tako lažje, mar ne? No, mogoče bo drugo leto kaj drugače. Letos pa smo še vedno na istem, kot smo bili vsako leto prej.

Kapo dol tistim, z močnim karakterjem, ki se dejansko držijo novoletnih zaobljub in jih kljub vsemu uresničujejo!