Kako se ustvari #fakenews / Lela Purić / U Sloveniju stiglo 20 FBI istražitelja / Nova24 / So v Sloveniji pristali agenti FBI, da bi preiskovali iransko pranje denarja?

Živimo v svetu, kjer je ustvarjanje #fakenews najbolj preprosto dejanje. Tole spodaj je tipičen primer kako lahko en tvit povzroči, da določeni mediji, ki jim takšna izhodišča pridejo prav skočijo na ta “vlak” in to izkoristijo za svojo bitko. Seveda se vse skupaj začne na družbenih omrežjih, ki so idealen poligon za vse skupaj in potem se spina zgodba toliko časa, da ljudje začnejo že verjeti v to zgodbo …

Letalo ameriške vlade je pristalo na Brniku. To je dejstvo. Tudi podatek zakaj je pristalo je jasen – letalo je bilo rutinskem trenažnem letu, osebje letala pa je noč prespalo v Sloveniji. Vendar, zakaj ne bi iz tega ustvarili zgodbe … Prave #fakenews zgodbe …

Lela Purić je na tviterju objavila tvit, ki je razplamtel strasti in vzpodbudil desnico, da ga je vzela za resnico. Nova24 je skočila v zrak in ustvarila zgodbo in sedaj je njihova “resnica” tista, ki odmeva na družbenih omrežjih. To, da ni nobenih resnih podatkov o tej osebi je povsem nerelevatno za medije. In to, da bi morali mediji preveriti stvari preden jih objavijo, pač ne sodi v njihov opis dela.

Dovolj je en tvit in zgodi se marsikaj. V tem primeru je bilo potrebno omeniti, da je 20 FBI preiskovalcev pristalo na Brniku …

Zanemarimo, da je FBI organizacija, ki preiskuje zvezne zločine na teritoriju ZDA. Kar osebi, ki je tvitnila ni povsem jasno. Pa vendar. Začetek je bil. Zelo dober. In ko sem videl tvit, se mi je odvrtel scenarij kaj bo sledilo. Najbolj smešno pri vsem tem je dejstvo, da se nisem motil.

Seveda se je začela zgodba odpletati na “pravi” način. V zgodbo so takoj vpletli Boruta Pahorja, Aleša Zalarja, Katarino Kresal, Danila Turka … Vse, ki niso na desni strani v bistvu.

Seveda je pri tej zgodbi svoj lonček pristavila tudi Nova24TV – že naslov njihove “novice” je dovolj poveden: So v Sloveniji pristali agenti FBI, da bi preiskovali iransko pranje denarja?

Dovolj je bil en tvit in zgodba se je začela napletati. Komentatorji pod člankom so dali duška svoji domišljiji:

  • HVALA BOGU, ZADNJI ČAS !!!!!!
  • Brez njih ne gre…hvala bogu da so prišli in upam da bodo zjebali našo rdečo in drugo mafijo…pa naj jih sedaj kar pdpeljejo v Guantanamo….To vem, da se sedaj tresejo….Morda bo v Sloveniji končno posijalo sonce….
  • Fašiglobalistični Bruselj se seveda požvižga na pranje iranskega denarja. Morajo priti Američani v Slovenzuelo, da zaščitijo evropski zakon.
  • Yo FBI :) if you need the names and pictures of people who were authorizing the money laundering, look no further….here they are :)

Da o desnih tviteraših, ki so že odpirali šampanjce in se veselili tega niti ne izgubljam besed.

To zgoraj je en tak tipičen primer, kako se ustvari iz povsem nepomembnega tvita #fakenews. In živimo v svetu, kjer je vsak dan malo morje takšnih primerov ..

Ne, na Brniki niso pristali FBIjevci in niso preiskovali “pranja denarja”.

Večer je dobil obrazložitev ambadase ZDA, ki dokazuje moje zgornje besede  – https://www.vecer.com/agenti-fbi-v-sloveniji-amerisko-veleposlanistvo-medije-blizu-sds-postavilo-na-laz-10116087

 

  1. Prišli so po kokain ki se proizvaja v sloveniji.vi ste fejk medij

Komentarji so zaprti.