Vas zanimajo preverjene informacije o cepljenju? Vas zanimajo odgovori na pogosta vprašanja o cepljenju? Združenje za pediatrijo pri Slovenskem zdravniškem društvu je včeraj predstavilo spletno stran z vsemi informacijamo o cepljenju na enem mestu – http://www.cepljenje.info/

Zadnja leta je v Sloveniji vse več samooklicanih strokovnjakov, ki se spoznajo tudi na cepljenje. Antivakserji so našli informacije na spletu in so jih vzeli za “svete”. No, nekateri se celo trudijo, da bi bilo cepljenje v Sloveniji neobvezno. Zanikajo pač uradno znanost in dejstva in v njihovi borbi proti cepljenju jih nič ne ustavi.

Kljub temu, da imamo v Sloveniji odličen projekt Imuno, pa se mi zdi vzpostavitev spletnega mesta z vsemi informacijami o cepljenju zelo dobra poteza. Še posebej, ker so pri tem sodelovali strokovnjaki in dobro razdelali področja, da lahko vsak preveri informacije o cepljenju.

Spletna stran je razdeljena na več poglavij: cepljenje v različnih življenjskih obdobjih, cepljenje v različnih življenjskih situacijah, bolezni in cepiva zanje, cepljenje v Sloveniji in tudi sestavine cepiv …

Več pa na naslovu http://www.cepljenje.info/

Cepljenje

Cepljenje

 

2 Responses to Cepljenje.info / informacije o cepljenju in cepivih na enem mestu

  1. Joško pravi:

    Predstavljaj si družino, kjer je najmlajši član popolnima zdrav 6 mesečni otrok. Pride dan, ko ga je potrebno cepit. 24 ur po tem je družina manjša za enega člana. Glede na to da je šlo za mojega brata, se svojih otrok nisem upal cepit, hkrati pa se jih nisem upal pustiti “nezavarovane” (če kaj takega res obstaja).
    In kako lahko meni in mojim otrokom sedaj pomaga prisilni zakon ali pa neka internetna stran s skrbno izbranimi informacijami, katerih cilj je samo 100% precepljenost, ne glede na ceno?
    ps: nisem, en tistih, ki jih opisuješ zgoraj, nikoli nisem bral njihovih zgodbic in še nikoli prej nisem nikjer na to temo napisal nič!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.