Marsikaj sem že doživel, vendar da bi se župnik samoovadil v kolumni za Nova24, pa še ne! Vendar se je to danes zgodilo. Aleksander Osojnik je župnik v Grahovem pri Cerknici in na portalu Nova24 so danes objavili njegovo kolumno z naslovom Zakaj je slovenska država gnila? Zato, ker jo držijo v krempljih gnili voditelji. Nova24 je sicer že izbrisala kolumno, vendar na srečo je Državljan D objavil na tviterju posnetke zaslona.

Kaj je torej spornega v tej kolumni? To, da župnik ozmerja voditelje, da so gnili: Šarec in Pahor, Kučan in Jankovič, Stanovnik in Zemljarič. Že to dovolj pove o piscu. Vendar se ni ustavil pri tem. Nadaljevanje je tisto, ki bi nas vse moralo zaskrbeti:

Zato pozivam vse dobronamerne Slovence in Slovenke, da ignorirajo to državo, ne plačujejo davkov in ne spoštujejo njenih gnilih zakonov. Kot župnik sodelujem z mnogimi obrtniki, privatniki, delavci in posamezniki. V vseh primerih, ko ni bilo nujno, smo se dogovorili za plačilo brez uradnega računa in posledično brez davka gnili državi. 

Vesel sem, da so vsi bili mojega mišljenja in še toliko drugi. Nikoli ne bi nikogar od teh izdal, ker nisem gestapovec.

Da, prav ste prebrali. Sicer me zadnji del, kjer omenja gestapovce malce skrbi, ampak naj se z njim ukvarjajo organi pregona.