Predvolilna soocenja so se zacela vceraj zvecer na zraku pred parlamentom Predvolilna soocenja so se zacela vceraj zvecer na zraku pred parlamentom

Predvolilna soočenja so se začela včeraj zvečer na zraku pred parlamentom

Včeraj je odstopil Marjan Šarec. Kakšno uro pred tem je odstopil Andrej Bertoncelj, minister za finance. In tekom dneva smo izvedeli, da je Aleš Šabeder, minister za zdravstvo dal premierju bianco odstopno izjavo že pred 14 dnevi. Podatki, ki so precej pomembni za razumevanje odstopne izjave Marjana Šarca. Ker obstaja velika možnost, da bomo že pred majem šli na ponovne volitve, so se predvolilna soočenja začela že včeraj zvečer na zraku pred parlamentom.

Mislim, da je dovolj povedno to, da se je Pop Tv odločil, da predsednike strank sooči na zraku pred parlamentom. Glede na to, da je še vedno uradno zima in da so temperature par stopinj nad ničlo, me je ta poteza presenetila.

Nimam najboljšega mnenja o politiki in politikih, vendar si kljub temu zaslužijo dostojanstvo. In to soočenje na hladnem je bilo vse prej kot dostojanstveno. Mi je pa vsekakor zanimivo, da se nihče od sodelujočih ni odločil, da bi zavrnil to vabilo – ravno zaradi pogojev, ki so bili vse prej kot primerni za takšno oddajo!

In zakaj se nihče od njih ni odločil, da zavrne sodelovanje? Ravno iz zgoraj omenjenega razloga – začelo se je nabiranje volilnih glasov in kdor je poslušal floskule, ki so jih govorili v eter, mu je kaj hitro postalo jasno, da so vsi ti politiki spet postali “pocukrani” in bodo storili vse za volivce – kot vsakič pred volitvami. Toliko dobrih besed, ki so jih povedali o svojih strankah že dolgo nisem slišal. Vsi se s pestmi tolčejo po prsih in poudarjajo svojo državotvornost … Smešno, ko so imeli škarje in platno v rokah pa se niso bili sposobni dogovoriti ničesar.

In kaj mi pomaga, če bodo sedaj vsi “iskali” rešitve za dolgotrajno oskrbo, ukinitev dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja in bodo delali za starejše in vse ostale nebuloze, ki so jih izgovarjali pred kamerami. Lahko bi vse to naredili, pa jim očitno ni bilo v interesu in so raje prelagali breme odločitve na druge generacije. Sedaj, ko jih je vse skupaj prehitelo, pa smo dobili spet neskončno obljub. Ja, za glasove gre. Upam le, da smo volivci postali malce bolj modri in da ne pademo več na prazne obljube.

Verjetno bi se moral navduševati nad potezo Pop TVja, ki je predsednike strank soočila na hladnem, vendar se mi zdi to dejanski pokazatelj kaj si mislimo o politiki in kakšno mesto ji pripada. Upam, da to ne bo sedaj modus operandi, kajti vseeno si želim malce bolj normalnih pogojev za njihova soočenja in njihove nebuloze..

Da o Slaku, ki je bil z vsakim vprašanjem bolj sključen niti ne izgubljam besed!

Predvolilna soocenja so se zacela vceraj zvecer na zraku pred parlamentom
Predvolilna soocenja so se zacela vceraj zvecer na zraku pred parlamentom

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja