Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu namenil 100 evrov za letni projekt Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu namenil 100 evrov za letni projekt

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu namenil 100 evrov za letni projekt

Včeraj me je presenetila Facebook objava portala Avstrijska Koroška, kjer so objavili podatek, da jim je Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu namenil 100 evrov za letni projekt Plebiscit 2020 spoznajmo koroške Slovence. Da, prav ste prebrali – 100 evrov. V pogodbi, ki jo bodo sklenili bodo natančno določeni načini in pogoji koriščenja dodeljenih sredstev. 100 evrov!

Najprej sem bil prepričan, da gre za šalo. Vendar na žalost gre za dejansko odločbo Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, kar je razvidno iz Facebook objave, kje je priložen tudi uradni dokument o višini dodeljenih sredstev.

Prepričan sem, da je bilo ob “obravnavi” tega projekta in dodelitvi 100 evrov sredstev porabljenih precej več denarja kot pa so jim ga dodelili. In mogoče bi bilo bolj smiselno, če takšnega zneska sploh ne bi dodelili, saj s tem zgolj pokaže svoj odnos do ljudi – do tistih zaradi katerih sploh imaš svoj stolček na Uradu.

Peter Česnik, ki je bil minister in predstojnik Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu bi se mogoče moral ob tem vprašati, če ne porabijo več denarja za kavice za protokol v mesecu dni? Predvsem bi bilo manj ponižujoče, če jim na razpisu ne bi dodelili sredstev.

Tole verjetno ni edini takšen primer, ko gre za “nerazumno zapravljanje državnega premoženja”. Žalostno, vendar resnično ..

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu namenil 100 evrov za letni projekt
Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu namenil 100 evrov za letni projekt