Zakaj ne bom nikoli več jedel v Hoodburgerju? Sončen dan. Kot nalašč za kosilo zunaj. Z Gregorjem se dobiva v BTCju in greva do Food Courta. Tajska restavracija je bila prva izbira, vendar so ravno menjali blagajno, kar traja 20 minut (kaj???). Gregor se odloči, da bo šel na burger  Hoodburger, kar je bila pred leti najina pogosta praksa. In sem rekel, bom še jaz naročil njihov “veganski burger”.

Že dolgo nisem jedel “junk fooda”, kot so burgerji in posledično sem se veseli tega. V bistvu mineva že leto dni odkar sem poskusil Hoodburger veganski burger in takrat ugotovil, da ni vreden svojega denarja – stane 6.90 evrov. Pa vendar včasih človek stori napako in jim da drugo možnost. Tako, kot jaz včeraj.

Ko zapiska “podstavek” grem in vzamem burger. Že na pogled mi je delovalo nekaj podobnega kot so burgerji v Mcdonaldsu, s to razliko, da je velika razlika v ceni. Pridem za mizo in v pričakovanju odvijem papir.

WTF. Solata štrli izpod miniaturne bombetke in vmes je nekaj rjavega. Dvignem bombetko in pred seboj zagledam – dva delčka rukole, eno rezino paradižnika, “olupek” paradižnika, spodaj pa “patty”. Dvignem “patty”, da preverim, če je pod njim omaka in razočarano ugotovim, da tudi tega ni. V bistvu 6,90 evra za en list solate, dva na pol odtrgana lista rukole, miniaturno bombetko in “patty”.

Vzamem burger in grem do Hoodburgerja. Zelo prijazno in z normalnim glasom (kar je precej redko) vprašam: “Oprostite, zanima me, če je tole dejansko vse, kar mora biti v veganskem burgerju?”

Fant, ki je pripravil burger stopi bližje in komentira: “Ja, sira vam ne moremo dati notri.”

Seveda se ne dam odpraviti tako hitro in odprem burger: “Torej tole od paradižnika, solata in dva listka rukole so edini dodatki v burgerju za 6,90 evra?”

Pogled me in se mi nasmehne: “Ne, rukola je ponesreči padla v burger.”

Počasi razumem, da itak nima smisla komunicirati z njim in sam sebi se zdim kot največji kreten. Štekam, da me nekdo nategne, štekam, da verjetno ljudje ne pizdijo in ne povedo svojega mnenja. Vse štekam.

Ampak moja odločitev je preprosta – Hoodburger fak of! Mene definitivno ne vidijo nikoli več – ne samo zaradi izkušnje, cene burgerja, ampak tudi zaradi odnosa.

Očitno jim gre biznis tako dobro, da jim je vseeno za zadovoljstvo strank. Žalostno. Žal mi je, da nisem preveril kje pečejo veganske burgerje …

Spodaj so fotografije tega razočaranja, ki naj bi ga imenovali veganski burger. Pa saj je čist preprosto – zakaj imate v ponudbi nekaj, kar očitno ni pomembno in se “naredi” z levo roko …

Hoodburger fak of in nikoli vec12
Hoodburger fak of in nikoli vec12
Hoodburger fak of in nikoli vec11
Hoodburger fak of in nikoli vec11
Hoodburger fak of in nikoli vec10
Hoodburger fak of in nikoli vec10