Zakaj ne bom nikoli več jedel v Hoodburgerju? Sončen dan. Kot nalašč za kosilo zunaj. Z Gregorjem se dobiva v BTCju in greva do Food Courta. Tajska restavracija je bila prva izbira, vendar so ravno menjali blagajno, kar traja 20 minut (kaj???). Gregor se odloči, da bo šel na burger  Hoodburger, kar je bila pred leti najina pogosta praksa. In sem rekel, bom še jaz naročil njihov “veganski burger”.

Že dolgo nisem jedel “junk fooda”, kot so burgerji in posledično sem se veseli tega. V bistvu mineva že leto dni odkar sem poskusil Hoodburger veganski burger in takrat ugotovil, da ni vreden svojega denarja – stane 6.90 evrov. Pa vendar včasih človek stori napako in jim da drugo možnost. Tako, kot jaz včeraj.

Ko zapiska “podstavek” grem in vzamem burger. Že na pogled mi je delovalo nekaj podobnega kot so burgerji v Mcdonaldsu, s to razliko, da je velika razlika v ceni. Pridem za mizo in v pričakovanju odvijem papir.

WTF. Solata štrli izpod miniaturne bombetke in vmes je nekaj rjavega. Dvignem bombetko in pred seboj zagledam – dva delčka rukole, eno rezino paradižnika, “olupek” paradižnika, spodaj pa “patty”. Dvignem “patty”, da preverim, če je pod njim omaka in razočarano ugotovim, da tudi tega ni. V bistvu 6,90 evra za en list solate, dva na pol odtrgana lista rukole, miniaturno bombetko in “patty”.

Vzamem burger in grem do Hoodburgerja. Zelo prijazno in z normalnim glasom (kar je precej redko) vprašam: “Oprostite, zanima me, če je tole dejansko vse, kar mora biti v veganskem burgerju?”

Fant, ki je pripravil burger stopi bližje in komentira: “Ja, sira vam ne moremo dati notri.”

Seveda se ne dam odpraviti tako hitro in odprem burger: “Torej tole od paradižnika, solata in dva listka rukole so edini dodatki v burgerju za 6,90 evra?”

Pogled me in se mi nasmehne: “Ne, rukola je ponesreči padla v burger.”

Počasi razumem, da itak nima smisla komunicirati z njim in sam sebi se zdim kot največji kreten. Štekam, da me nekdo nategne, štekam, da verjetno ljudje ne pizdijo in ne povedo svojega mnenja. Vse štekam.

Ampak moja odločitev je preprosta – Hoodburger fak of! Mene definitivno ne vidijo nikoli več – ne samo zaradi izkušnje, cene burgerja, ampak tudi zaradi odnosa.

Očitno jim gre biznis tako dobro, da jim je vseeno za zadovoljstvo strank. Žalostno. Žal mi je, da nisem preveril kje pečejo veganske burgerje …

Spodaj so fotografije tega razočaranja, ki naj bi ga imenovali veganski burger. Pa saj je čist preprosto – zakaj imate v ponudbi nekaj, kar očitno ni pomembno in se “naredi” z levo roko …

Hoodburger fak of in nikoli vec12

Hoodburger fak of in nikoli vec12

Hoodburger fak of in nikoli vec11

Hoodburger fak of in nikoli vec11

Hoodburger fak of in nikoli vec10

Hoodburger fak of in nikoli vec10

13 Responses to Hoodburger / fak of in nikoli več k njim

 1. Tomaz Z. pravi:

  Tisti v BTCju niso nikdar bili kaj prida ok. Se jih izogibam tako kot prakticno celega BTC-ja.

  In ja, menjava blagajne (ko se menjajo izmene na blagajni) lahko traja tudi dlje od 20 minut. Cisto odvisno kaksno proceduro imajo.

  Ampak popolnoma razumem tvoje pizdenje. Meni bi se odpulilo ob cem takem.

 2. Noname pravi:

  Tale revščina stane 7€? Bohpomagej…..

 3. Badboy75 pravi:

  1x bil in nikoli več z ženo zapravila cca 27 evrov in odšla lačna

 4. Zdravo Had,

  Žal nam je, da si doživel slabo izkušnjo.
  Veganski burger naredimo z brezglutensko bombetko, ta je manjsa in zaradi pomankanja glutena tudi bolj suha. Naša krompirjeva bombetka lahko vsebuje sledi mleka, ker v isti pekarni delajo tudi mlecna peciva. Zato, ga v osnovi naredimo v brezglutenski bombetki.

  Strinjamo se, da burger ni lično narejen in bomo zaradi tega imeli resen pogovor s sodelavcem, ki ga je sestavil. Tudi odnos, ni bil na nivoju, se strinjam.
  Se pa ne morem strinjati s trditvijo, da nam je vseeno za stranke. So pa slabe izkušnje del vsakega posla in trudimo se, da jih bi bilo či manj.
  Glede cene je žal ravno zaradi brezgkutenske bombetke burger se toliko dražji. Poleg tega kruha na žar plošči ne moremo segreti, ker se tam peče meso. V toasterju kjer pečemo naše bombetke z maslom, pravtako ne smemo segreti saj bi bilo nemoralno za vegane. Tukaj imamo še veliko prostora za izboljšave, vendar smo omejeni.
  Konceptualno gledano se v Hood-u težko lotimo razvoja brezglutenskih burgerjev. Saj nam logistično to zelo otežuje procese.
  Razvili smo odlične vegetarjanske burgerje, ki so v primerjai z veganskim popolnoma drugačna zgodba. Bi te povabil, da kakšnega poskusiš ampak, kot mi je znano si postal striktni vegan. Spoštovanja vredna odločitev.

  Žal mi je, da si doživel slabo izkušnjo, mi bomo iz nje poskusili vzeti čim več pozitivnega in napredovati. Žal mi je tudi, da tako osebnost kot si ti vrže iz tira ena slaba izkušnja in zaradi tega vrže slabo luč na celotno ime, ki ga s trdim delom in trudom vlagamo s celotnim našim kolektivom.

 5. Til Pleterski pravi:

  *popravek lapsusa – Konceptualno gledano se v Hood-u težko lotimo razvoja VEGANSKIH burgerjev. Saj nam logistično to zelo otežuje procese…. (govor je o veganskih in ne o brezglutenskih burgerjih)

 6. Spela pravi:

  Hm. Ali je res tako tezko razvijati veganski burger? Po sekundi razmisleki mi pade na misel, da se zadevo, da resit s kaksno dobro omakco in karamelizirano cebulo recimo. Cebulo ze itak ponujate, zacnite jo pecit se loceno od mesa.

  Sploh si pa upam trdit, da sledovi mleka za veganr niso problem. Zal nam je jasno, da se veliko vegabskih izdelkov dela v istih obratih kot neveganski. Tudi vasi burgerje. Problem je lahko le z alergiki

 7. David Pečnik pravi:

  Če si vegan pač ne boš jedel dobrega hamburgerja.

 8. Tomaž Mlakar pravi:

  Smo ravno ta teden naneravali v ta Hoodburger. Hvala za ta članek.

 9. Marko pravi:

  To je tako, kot če bi se pizdil o kvaliteti govejega burgerja, ki si naročil v veganski restavraciji.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.