Jernej Pavlič je generalni sekretar SAB. Pred tem je bil vodja kabineta Alenke Bratušek, ko je bila predsednica. Še pred tem je bil poslanec v Študentskem zboru, kjer je vlekel zanimive poteze, ki so bile v interesu posameznikov. In včeraj me je Jernej Pavlič na tviterju med vsem drugim vprašal:”A si ti na neki mehki drogi?”

Kot politiku, bi mu verjetno morali biti jasno kakšna naj bo komunikacija na družbenih omrežjih. Če mu ni jasno, potem svetujem, da najdejo svetovalca, ki jim bo pomagal pri tem. Sam se nisem ukvarjal z njim, dokler se že pred kakšnim tednom ni začel on ukvarjati z menoj in me poskušal “podučevati” s pokroviteljsko držo.

Očitno njega moti, da imam mnenje o stranki SAB in da se ne strinjam z “vsemi superlativi”, ki jih par njihovih poslancev skuša “spraviti v javnost”. To je očitno problem Jerneja Pavliča – da ga motijo tviti drugih in potem poskuša s svojo “zaščitniško” držo to spremeniti.

V resnici naredi precej večjo škodo stranki, predvsem pa dokaže, da ni sposoben normalne komunikacije na družbenih omrežjih.

Zakaj ga izpostavljam? Ker je tole en tak zanimiv primer, kako nekateri, ko vstopijo v politiko dobijo krila. Dobijo občutek večvrednosti. Predvsem pa postanejo pokroviteljski. Podobno kot Žan Mahnič in še cel kup takšnih patronov obstaja na našem političnem parketu. V bistvu pa gre zgolj za njihov boj za preživetje – vendar se ne zavedajo, da je takšen način komunikacije ravno nasprotje tega, kar si oni želijo doseči.

Če sem bil prepričan, da so troli s Trstenjakove čudni, sem sedaj prepričan, da obstajajo bolj čudni primeri na tviterju.

Da bo jasno, seveda z največjim veseljem provociram takšne ljudi in čakam njihove reakcije. Nikoli ne razočarajo, ker nimajo občutka za komunikacijo in za to, da je vsak človek na drugi strani lahko njihov potencialni volilec. Ja, to je tista težava, ki se je ne zavedajo.

Mogoče še odgovor na njegovo vprašanje – ne, nisem na mehkih drogah, si pa včasih želim, da bi bil na trdih drogah, ko poslušam in gledam politike kako v času pred volitvami poskušajo biti sladki in prijazni do volilcev. Prvi dan po volitvah pa ostanejo zgolj prazne obljube in pokažejo svojo pravo nrav … Ja, komunikacija je “jeba” …

Takole je šlo …

Jernej Pavlic generalni sekretar stranke SAB me na tviterju sprasuje A si ti na neki mehki drogi

Jernej Pavlic generalni sekretar stranke SAB me na tviterju sprasuje A si ti na neki mehki drogi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.