Ko padejo maske in postane jasno, da je politikom pomembna samo lastna rit / SMC in Desus, vas gledam

Odstop Marjana Šarca je bil za marsikoga presenečenje in je razkril vso bedo politikanstva v Sloveniji. Končno so padle maske določenih političnih strank in pokazalo se je, da je določenim strankam pomembna zgolj lastna rit, ne pa volivci, ki so jim na volitvah dali glas.

Zadnje dni se v Sloveniji veliko dogaja – na področju kupčkanja, preračunavanja, predvsem pa večino političnih strank skrbijo zgolj lastni interesi – skrb za lastne riti je pred vsem ostalim v teh dneh. In stranke, ki jim projekcije za predčasne volitve kažejo, da ne bi prišle več v parlament so odvrgle maske.

V teh dneh smo lahko poslušali od predstavnikov teh strank, da jih skrbi za dobrobit državljano (kako neumen moraš biti, da to izjaviš, je itak poglavje zase), da si želijo dokončati začete projekte (verjetno še niso dobili provizij???), da je treba urediti razmere v Sloveniji (ker prej ni bilo časa, kajne), predvsem pa, da je potrebno najti rešitev in skupaj dokončati mandat.

Strah pred novimi volitvami je velik. Kako pač ne, ko nekaterim političnim strankam grozi izbris iz političnega parketa. Zato bi naredile vse, da bi se spajdašile z možnim novim mandatarjem – Janezom Janšo, čeprav so njihovi volivci na volitvah jasno dokazali, da so proti temu.

V sili hudič še muhe žre in določene stranke komaj čakajo, da se dobijo s stranko SDS in da najdejo skupno pot, ki jim bo omogočala, da so še dve leti pri koritu. Volja volivcev jim je nepomembna, saj se zavedajo, da jih naslednjič ne bodo podprli niti tisti, ki so jih do sedaj.

Naj omenim še to, da so pri Levici, LMŠ, SD, SAB in SNS zavrnili pogajanja z Janezom Janšo. Torej sta ostali še stranki SMC in Desus, ki pa sta se pripravljeni pogovarjati z Janezom Janšo! Tudi pripadnika manjšine in NSi se bodo pogovorili s stranko SDS …

Očitno je želja po “oblasti” in strah pred izgubo položaja premočan pri SMCju in Desusu. In so pripravljeni požreti vse besede, ki so jih izrekli v tem mandatu proti Janezu Janši …