Med vikendom se je v stranki SMC dogajalo veliko. Danes zjutraj so mediji sporočili, da se je ministrica za delo, Ksenija Klampfer odločila, da odstopi z mesta podpredsednice stranke SMC in tudi izstopi iz stranke SMC. Malce kasneje pa je v medije prišla novica, da je Miro Cerar pisal vodstvu SMC, da ne želi sodelovati v Janševi vladi kot minister, niti ga ne zanimajo drugi politični položaji.

Očitno imajo člani stranke SMC dovolj soliranja Zdravka Počivalška, ki se trudi oblikovati novo koalicijo z Janezom Janšo. Očitno so nekateri ugotovili, da so jim volivci dali svoj glas, ker so verjeli v njih in ne ker verjamejo v novo koalicijo, ki so jo nekdo želi vzpostaviti.

Priznam, ti dve novici danes sta me presenetili. Še posebej po Počivalškovem navdušenju nad pogovori pri Janezu Janši.

Sedaj je seveda vse odvisno od vseh poslancev SMC in Desus, ki pa so po zgoraj omenjenih informacijah verjetno v precej čudnem položaju – se ukloniti in obdržati položaje in tvegati, da jih volivci ne bodo več izbrali – ali pa obdržati položaje in iti v koalicijo z Janezom Janšo. Vsekakor so v obeh primerih to bolj kot ne “politična trupla”, ki so zgolj dokazala, da se jim ne gre za voljo ljudstva, ampak za lastne interese.

No, mogoče pa bo še kdo imel sedaj jajca …

Ministrica Klamferjeva izstopila iz SMC Miro Cerar ne zeli sodelovati v Jansevi koaliciji
Ministrica Klamferjeva izstopila iz SMC Miro Cerar ne zeli sodelovati v Jansevi koaliciji