Ali bi Borut Pahor v predsedniški palači sprejel tudi neonaciste, če je dovolil obisk varde v kamuflirnih oblačilih

Za kulturni praznik so pripadniki varde napovedali obisk predsedniške palače in se najavili pri predsedniku Borutu Pahorju. V kabinetu predsednika so zapisali, da niso našli formalnopravnih zadržkov, da pripadniki civilne iniciative Slovenske varde ne bi smeli, kot vsi drugi, obiskati Predsedniške palače. Ali bi Borut Pahor v predsedniški palači sprejel tudi neonaciste, če bi se ti napovedali in prišli v svojih oblačilih?

Jaz sem bil prepričan, da so paravojaške enote v Sloveniji prepovedane. Očitno živim v zmoti in lahko vsak, ki ima čas, organizira svoj “postroj” in ustvari svoje enote, ki naokoli marširajo v maskirnih oblačilih in obiščejo predsedniško palačo.

Če že niso našli drugega razloga za zavrnitev obiska varde v predsedniški palači, bi se lahko izgovorili vsaj na njihova oblačila – da bodo z njimi prestrašili druge obiskovalce in da je vstop v predsedniške prostore dovoljen zgolj v civilnih oblačilih …

No, v bistvu Borut Pahor ni sprejel varde, če sem povsem natančen, saj ob dnevu odprtih vrat obiskovalcev ne sprejema osebno. Je pa vardo sprejela generalna sekretarka urada.

Ali je s tem postavljen nov mejnik neumnosti pri nas, ki se ga ne bo dalo več popraviti? Upam, da naslednje leto na obisk v predsedniško palačo pride še več takšnih samooklicanih paravojaških enot in da bo predsednik vse sprejel z enakim navdušenjem.

Ja, če hočeš biti vsem všečen in če nočeš biti moralna avtoriteta, potem postanejo takšne stvari povsem normalne in sprejemljive. Očitno se ne zaveda, da s tem dela večjo škodo, kot pa, če bi imel enkrat svoje mnenje in se ne bi trudil biti vsem všečen.

Kar volili … Smo dobili …