Helena Blagne zgoraj brez Helene Blagne ni pokazala golih prsi le brez licil je na fotografijah 1 Helena Blagne zgoraj brez Helene Blagne ni pokazala golih prsi le brez licil je na fotografijah 1

Helena Blagne zgoraj brez / Helene Blagne ni pokazala golih prsi, le brez ličil je na fotografijah

Helena Blagne zgoraj brez je bil naslov novice, ki sem jo zasledil včeraj. Vau. 56-letna Helena Blagne se je odločila, da pokaže svoje prsi svetu, sem najprej pomislil, vendar sem že v naslednjem trenutku bil prepričan, da gre zgolj za “clickbait” naslov, ki prinaša klike. Seveda se nisem motil.

Res je šlo za “clickbait” naslov in Helena Blagne ni pokazala svojih prsi. Je pa očitno na instagramu objavila fotografijo brez ličil in to je za nek medij tako pomembna informacija, da jo mora obvezno objaviti. No, če bi bil naslov – Helena Blagne brez ličil ne bi nihče kliknil na novico, ker pa je Helena Blagne zgoraj brez, pa sem prepričan, da je bilo veliko klikov ravno zaradi radovednosti.

To, da je naslov obljubljal nekaj, obiskovalec pa dobil nekaj drugega je povsem nepomembno očitno. In ta praksa zavajajočih naslovov je že dolgo uporabljana iz povsem preprostega razloga. Ker vas mora pritegniti, pridobiti vašo pozornost, da naredite klik in da ugotovite, da naslov nima nobene veze s samo vsebino … Ampak medijem je vseeno za vas, za njih ste zgolj nekdo, ki mora opraviti klik in ustvariti eno sejo (ali več).

Sicer obstaja kodeks novinarjev, kjer je v 10. členu zapisano: 10. člen / Montaža, napovedi, naslovi in podnapisi ne smejo potvarjati vsebine. Primerno mora biti označena tudi simbolna ali arhivska slika.

Ampak zgoraj brez je pač lahko tudi zgoraj brez ličil, kajne? Čeprav dvomim, da kdorkoli na tem svetu ne bi pomislil na to, da je nekdo brez oblačil zgoraj – torej je zgoraj gol.

Helena Blagne zgoraj brez Helene Blagne ni pokazala golih prsi le brez licil je na fotografijah 1
Helena Blagne zgoraj brez Helene Blagne ni pokazala golih prsi le brez licil je na fotografijah / fotografija nima veze s Heleno Blagne!
  1. Na Žurnalu praktično ni naslova, ki ne bi bil clickbait. Zato na članke, kjer pričakujem tak nateg, niti ne kliknem več. Zdi se mi poniževalno do bralcev.

Komentarji so zaprti.