Jutri je 14. februar, in v teh dneh marsikdo razmišlja kakšna darila kupiti za valentinovo, oz. Saint Valentine’s Day – praznik svetega Valentina. Ta dan bi se lahko imenoval praznik trgovcev, saj jim prinaša velike dobičke, saj je za njih čas po novem letu “precej mrtev čas” in za valentinovo “biznis spet cveti”. Kaj pa, če bi si namesto daril letos vzeli čas za svojo ljubljeno osebo in odložili telefon v njeni družbi? Podarili prijazno besedo, ali vsaj opazili, da ima novo frizuro? Ali pa bi namenili par besed osamljeni babici iz 2. nadstropja in tako tudi njej polepšali dan … Pa to ni potrebno storiti 14. februarja – to lahko storite vsak dan!

Ja, zadnja leta so moji nasveti za valentinovo precej prozorni. Moj nasvet je namreč, da ne poklanjate daril za te “osladne” praznike, ampak da jih izkoristite raje za prijetne trenutke, ki ostanejo dlje časa, kot pa vrtnice ali pa parfum, ki ste ga že v osnovi izbrali napačnega.

Če “čutite”, da morate nekomu nekaj podariti, ker boste s tem dokazali, da ga imate radi (jeap, za to gre), potem je lahko “valentinovo” vsak dan in ne samo 14. februarja, ker se je nekoč nekdo tako odločil.

Obdarovanec bo veliko bolj presenečen – saj je smisel daril ravno v tem, da nekoga presenetiš, kajne?

Kaj torej kupiti, če ste se že odločili, da sodelujete “pri tem prazniku”. Moji nasveti so dokaj preprosti že vrsto let in se ponavljam kot gramofonska plošča:

  • prstan / romantično, pa vendar precej tricky. Je mogoče pričakovala zaročni prstan, vi pa ste kupili prstan za 100 evrov brez diamanta? Je mogoče alergična na zlato? Kaj pa barva kamna? Ste pomislili, da nima nobene cunje v takšni barvi? (nikoli ne kupite cheap shit prstana)
  • parfum / zelo osebna zadeva in ponavadi nastane precej velik problem, ko obdarovanec odkrije, da dotični parfum ne diši lepo na koži (previdno – predvsem pa preverite katere parfume ima vaš obdarovanec / obdarovanka že v svojo omari)
  • spodnje perilo / jeba. Če kupite preveliko spodnje perilo se za vas ne bo dobro končalo. Če izberete napačno znamko tudi ne bo pretiranega veselja v hiši (preverite katero blagovno znamo perila novi vaša obdarovanka / obdarovanec in preverite številko)
  • torbica / bravo. Všečna izbira. Verjetno vam je boljša polovica kdaj omenila, da bi imela LV torbico, ali pa mogoče samo MK torbico. Če se že odločite za tak nakup – nikar ne kupite fejka, predvsem pa se prepričajte, da potrebuje torbico takšne barve kot ste vi prepričani, da jo
  • rože / čudovito in izvirno darilo (NOT) – z rožami ljubljeno osebo raje presenetite na naključen dan, kot pa na valentinovo. Če pa že kupujete rože za darilo – kupite “rože v teglcu”, saj boste s tem preverili tudi to, če rože v njeni oskrbi sploh preživijo (preverite možne alergije)
  • večerja / topshit ideja. Rezervirajte vnaprej. Vendar preverite, če ima vaša ljubljena oseba takrat čas, ali pa bo morala biti doma s svojim partnerjem! (preverite, če je stanje na vaši kartici zadostno za restavracijo v katero se odpravljate)
  • playstation, velik TV, nov fotoaparat / vedno odlična izbira za obdarovanko. Vsaj iskreni ste in ste ji pokazali, da ste kupili darilo zaradi sebe (pozor v primeru, da gresta s partnerjem narazen, saj bo ona obdržala 65 inčni televizor)
  • čevlji / če boste domov prinesli čevlje, ki ste jih prejšnji teden videli na striptizeti v strip klubu, to mogoče ne bo najboljša odločitev

Recimo, da je dovolj idej za darila za valentinovo z moje strani.

Še enkrat vam svetujem – če imaš nekoga rad, potem ni potrebno kupovati daril. Lahko napišete par stavkov (ne iščite jih po internetu, kajti to je naredil že njen bivši fant – poudarek na bivši), lahko ji samo prinesete zajtrk v posteljo  ali pa ji preprosto poveste, da jo imate radi.

Predvsem pa se zavedajte, da stvari, ki jih lahko kupite, so le stvari.

Darila za valentinovo kaj kupiti za valentinovo 14. februar
Darila za valentinovo kaj kupiti za valentinovo 14. februar