Informacije o zbiranju denarja za Gala, ki jih je včeraj objavil Kanal A mečejo slabo luč na vse, ki dejansko potrebujejo pomoč in ki jim “naivni” Slovenci takoj skočimo na pomoč. Iz prikazanih številk je jasno, da je nekdo zopet izkoristil dobrodelnost za to, da bi napolnil še svojo lastno “malho”. V tem primeru gre za Galovo mamo, ki pa seveda ni želela komentirati novih odkritij v tej zgodbi, ki “smrdi” že od vsega začetka.

Gal je fantek, ki potrebuje operacijo rok. Najprej je zanj zbirala denar njegova mama in po včeraj prikazanih podatkih naj bi zbrala okoli 15.000 evrov. Potem je pomoč pri zbiranju denarja za Gala ponudilo društvo Maus, ki pa je z računa vzela 29.000 evrov denarja, ki ga je porabila za nakup hiše – na računu naj bi ostal še precej velik znesek (okoli 70.000 evrov), vendar je račun zablokiran.

Galova mama je takrat pozivala celotn javnost, da naj ji pomagajo pri zbiranju denarja za Gala – vlogo je prevzel Karitas in začela so se nova zbiranja.

Stroški operacije naj bi bili okoli 120.000 evrov je bilo zapisano decembra. Ko je Karitas začel z zbiranjem sredstev, pa so se stroški dvignili na 150.000 evrov. Kanal A je že pred meseci raziskoval to zgodbo in so odkrili, da bi lahko Gala operirali pri nas in na stroške ZZZSja. Vendar je bilo očitno v interesu Galove mame, da gredo v ZDA na operacijo in v javnosti je ponavljala znesek, da potrebujejo 150.000 evrov.

Karitas je v tem času zbral že preko 91.000 evrov, vendar je Kanal A pridobil informacije, da operacija stane 68.900 evrov! Polog v višini 8.900 evrov je bil plačan, torej je potrebno plačati še 60.000 evrov – zdravnik naj bi jim odobril popust. Vendar je njegova mama, ker je bila očitno prepričana, da bo kdo od novinarjev šel raziskovati zgodbo, prosila zdravnika, da ne komunicira zneska potrebnega za operacijo.

Gal naj bi ostal v ZDA 4-tedne po operaciji. Stroški vsega tega so preračunano in s fizioterapijo eno leto v Sloveniji so okoli 85.000 evrov – kot zgoraj omenjeno, Karitas je že zbral 91.000 evrov. Vendar se zbiranje sredstev še ni končalo, čeprav je vsega denarja že preko 170.000 …

Zakaj pišem o tej zgodbi? Ker je še ena tipična “slovenska zgodba”, ko se znova dokaže, da je dobrota sirota. Ko ljudje, ki imajo malo dajo tistim, ki potrebujejo in jih tisti “nategnejo”. Ker imajo svoje ideje za kaj in kako porabiti denar in v bistvu sploh ne gre za skrb za otroka. Otrok je zgolj sredstvo, da si nekdo opomore.

Nočem biti nesramen, zato bom na tem mestu končal s pisanjem. Priznam pa, da mi je žalostno, da se to dogaja in da starši izkoriščajo svoje otroke, da bi preko njih zbrali denar … zase … Otroci so pač kolateralna škoda. Ja, dobrota je sirota.

Kaj je resitev Prostitucija pozor kako bi Slovenka resila tezave z denarjem