Zgodba o reševanju dečka, ki je skoraj padel s sedežnice 10 metrov v globino na Krvavcu je bila glavna tema medijev te dni. Na sedežnici so ga držali so moški, ženska in deklica in tako preprečili hujše poškodbe, spodaj pa ga je ujela sedmerica v varovalno ograjo.

Zgodba je razkrila dve stvari, ki se mi zdita precej zanimivi, predvsem pa prikažeta odnos …

  • RTC Krvavec bo vsem vpletenim omogočil enodnevno brezplačno smuko in kosilo na Plaži Krvavec.

Prosim? Sem res to prebral? Nikomur od teh, ki so sodelovali pri reševanju verjetno ne gre za to, da bi imel kaj od tega. Vendar je tale “ponudba” Krvavca milo rečeno smešna. Če bi otrok padel v globino in bi tožil upravljavca, bi bila odškodnina zelo visoka. No, tudi sicer lahko starši otroka tožijo upravljavca … Namesto, da bi Krvavec ponudil vsem vpletenim vsaj letno karto za njihovo dejanje … No, vsekakor je to njihova odločitev. Je pa precej “smešna”.

  • Nekateri izkoristijo reševanje za lastno promocijo.

Trije, ki so fanta držali v zraku so bili neznani – niso se izpostavljali in niso dajali izjav za medije. Ženska, ki je bila na sedežnici – kasneje se je izkazalo, da je bila Turkinja in so jo našli tik pred odhodom iz Slovenije ni izkoristila tega za svojo medijsko prepoznavnost, niti moški in deklica, ki sta bila tudi na sedežnici nista storila tega.

Na tleh, kjer je potekala akcija in so pripravili mrežo iz ograje, kamor je skočil fantek pa je sodelovalo sedem ljudi. Ampak zgolj eden izmed njih se je izpostavil in prav dramatično razložil vse skupaj v vseh medijih. Sicer čestitke za vse skupaj, ki so sodelovali, ampak znova se je pokazalo, da nekateri želijo vso pozornost zase. Tudi v takšnih primerih.

Kapol dol vsem, ki so sodelovali in ki so po svojih močeh pomagali, da se ni zgodilo kaj hujšega. Vsak po svoje vidi takšne situacije, predvsem pa jih izkoristi po svoje. Sicer pa je edino pomembno, da jo je deček odnesel samo s poškodbo kolena in da se je vse skupaj končalo srečno.

Kanin Sella Nevea smučanje na smučišču z naravnim snegom8
Kanin Sella Nevea smučanje na smučišču z naravnim snegom8