Kako pripraviti veganski čokoladni “puding” v par minutah? Recept je preprost in “puding” je brez sestavin živalskega izvora, brez mleka in brez moke in tudi brez kuhanja. Seveda lahko sami spremenite količino sestavin in jih nadomestite s tistimi, ki jih imate doma.
- Moja prva veganska potica (recept)
- Recept za veganski sladoled (nicecream)
- Recept / Veganska nutella po moje
Sestavine za veganski čokoladni “puding” za dve osebi:
- 1 zrel avokado
- 10 datljev
- 3 žlice javorjev sirup
- 2 žlici kakava v prahu
- ščepec vanilije v prahu
- 1 dcl riževega rastlinskega napitka (ali kateregakoli drugega)
- žlica kokosovega masla
Avokado prerežite na pol in z žlico postrgajte avtokadovo meso in ga dodajte v kuhinjski mešalnik (blender). Dodajte izkoščičene datlje in vse ostale sestavine – po občutku.
V mešalniku “blendajte” toliko časa, da dobite gladko kremo – če je preveč gosta, dolijte še malce rastlinskega napitka.
Vse skupaj nalitje v kozarec in ga za par minut postavite v hladilnik. Pa dober tek!
p.s.: če želite, lahko datlje namočite v vroči vodi in potem namesto rastlinskega napitka uporabite to vodo za pripravo veganskega čokoladnega “pudinga”.
Bi bilo za probat, pa čeprav nisem vegan!
BTW, nekateri znanstveniki sedaj ugotavljajo, da se verjetno tudi rastline čuteča živa bitja. Rezanje solatnih glav tako dobi čisto drug pomen ;)
Sicer pa naj se vsak prehranjuje, kakor želi.
C-c-c, avokado uporabljaš! Čist si ekološko nerazgledan. Avokado je na črnimlisti. Celi pragozdovi izginjajo zarad njegovih nasadov.