Desnici je dovoljeno vse. Tudi to, da Žan Mahnič grozi direktorici policije, da naj pomisli na svojo prihodnost je očitno postal modus operandi stranke SDS in tudi Knovsa, katerega podpredsednik je. Šlo je za nenadzorovan nadzor na NPUju, kjer so želeli pridobiti podatke kdo od zaposlenih je morebiti v zadnjih dneh oziroma tednih pregledoval evidence določenih poslancev oziroma politikov …

Ker jim podatkov generalna direktorica policije Tatjana Bobnar ni želela dati podatkov, ki je Žan zagrozil, da naj pomisli na svojo prihodnost. V bistvu pa je šlo za povsem preprost razlog – policija nima pravne podlage, da bi članom Knovsa posredovala te podatke, saj se ne dotikajo vsebin in področij, za katere ima Knovs zakonsko pristojnost.

Zakaj gre v tem primeru? “Pojavile” so se informacije, da naj bi Marjan Šarec in Damir Črnčec “pripravljala” sezname ljudi, ki jih je treba informativno obdelati. Na teh seznamih naj bi bili poslanci SMC, Desus in SAB.

Kljub temu, da sta oba omenjena zavrnila navedbe poročanja par desnosučnih medijev, se je Mahnič odločil, da bo šerif in bo naredil red na svoj način.

Zanimivo je dogajanje zadnje čase na političnem parketu, ko SDS sestavlja vlado in ko SDS z veseljem brani Počivalška in stranko SMC za katero so še pred pol leta imeli povsem drugačno mnenje.

Še bolj zanimivo mi je kaj vse sproducirajo desnosučni mediji, da bi prikazali, da so vsi drugi “grdi”, samo SDS je pa stranka, ki si jo Slovenija zasluži. In pri tem jim pomaga cel kup ljudi tudi na družbenih omrežjih, kar me je presenetilo. Ampak ko ladja tone, je treba najti rešilni jopič in vsak po svoje se sedaj rešuje.