Amazon Europe je od včeraj naprej na voljo tudi za podjetja iz Slovenije. Sicer so bila slovenska podjetja tudi že pred tem prisotna na Amazonu, ampak preko obvodov. Sedaj pa je gospodarsko ministrstvo uresničilo svoje obljube in uresničilo željo marsikoga, ki bo tako poskusil svojo prodajo tudi preko Amazona.

Na MGRTju so zapisali, da so v zadnjih dveh letih intenzivno sodelovali s predstavniki Amazona s ciljem, da se slovenskim podjetjem omogoči poslovanje preko platforme Amazon Europe. Amazon je predvideval, da bodo vse potrebne tehnične rešitve implementirane v tretjem kvartalu lanskega leta, vendar je zaradi vzpostavitve boljše uporabniške izkušnje za sodelujoča podjetja prišlo do zamika.

Sicer sem iskal to izboljšano “uporabniško izkušnjo”, vendar je nisem opazil na Amazonu.

Za vse, ki bi radi preizkusili trgovanje na Amazonu – klik na https://sellercentral.amazon.com/. Če se boste želeli registrirati kot podjetje iz Slovenije boste presenečeni – namreč Slovenije ni na “drop down” meniju … Verjetno gre za to uporabniško izkušnjo, kajne?

No, na desni strani imate možnost What if my country is not listed? Kliknete na to in izpolnite podatke, ki jih Amazon zahteva …

Zanimivo je, da so vsi mediji včeraj poročali o tej novici, ampak se nihče ni poskusil registrirati v Amazon in opozoriti na zgornje. Ja, to je ta svet novinarstva .. Seveda obstaja tudi možnost, da jaz ne najdem, ne znam najti tega …

Pa veliko sreče …

Amazon Europe na voljo za podjetja iz Slovenije
Amazon Europe na voljo za podjetja iz Slovenije