Odgovor je seveda ne! Ampak na to sem pomislil, ko se te dni “dviguje” prah, ker naj bi se “delali spiski” o določenih poslancih in ker naj bi policija “na čuden način” ustavljala družinskega člana ene od ministric sredi noči. “Izbranci” ljudstva so očitno pripravljeni širiti teorije zarot in ustvarjati nezaupanje v policijo, ker se gre za njihove stolčke. Namesto, da bi se ukvarjali z resničnimi težavami te države, raje ustvarjajo “paniko”.

To, kar se dogaja zadnje dni je šlo preko vseh meja. Vsak politik in politična stranka poskuša izkoristiti svojih pet minut in nekoga “namočiti” v drek. Njim gre za preživetje in očitno je preživetveni nagon tako močan, da so za to pripravljeni storiti vse – mediji jim dajo prostor, da lahko širijo svoje “teorije zarot” in da se o tem tudi razpravlja v oddajah na televiziji.

Ne razumem tega. Ko se odločiš, da postaneš poslanec se tudi začneš zavedati, da boš postal javna oseba. Da te bo na cesti prepoznalo več ljudi, da bodo ljudje vedeli s kakšnim vozilom se voziš, s kom se družiš, da te bodo ljudje tudi fotografirali, če te bodo srečali. Nekateri so navdušeni nad slednjim, ko jim to pride prav in radi pozirajo.

Glede na to, da ima vsak telefon že tako dober fotoaparat, da ni več potrebe po tem, da bi kdorkoli z “objektivom” skakal naokoli in fotografiral ljudi. Vzameš telefon in se delaš, da nekaj brskaš, v resnici pa fotografiraš dotično osebo. In potem fotografije pošlješ portalom, ki jih z veseljem objavijo.

Upam staviti, da gre v večini primerov za takšne “metode” in za takšen scenarij. In ne za to, da bi policija nadzorovala posamezne osebe. Ampak seveda je lažje v javnosti s prstom pokazati na policijo in obračunati z njo. Predvsem pa je boljši sentiment v javnosti, ker policija je vedno “slaba” – razen, ko jo potrebujemo, ko rešijo življenje, ko gredo za slabega jurja v drek do kolen,  … Namesto, da bi se politiki trudili, da bi dvignili ugled policije se vse bolj trudijo, da jo povsem “razmontirajo”.

Tole spodaj je šala, da ne bo kdo mislil, da sem padel na glavo. Ampak ob vsem tem dogajanju zadnje dni se mi res zdi, da se poslanci ne zavedajo, da se oni ukvarjajo zgolj še sami s seboj in ne s tem kar je njihovo poslanstvo …

Mogoče bi bilo smiselno, da bi imeli poslanci in njihovi družinski člani registrske tablice rdeče barve – da bi policisti vedeli, da so oni nedotakljivi in da jih ne smejo ustaviti. Kot konzularne tablice. Mogoče bi bili v takšnem primeru poslanci srečni. In ko bi hodili naokoli bi morali imeti oblečena nevidna oblačila, ki bi preprečevala, da bi jih kdo fotografiral. Prav tako bi morali v Sloveniji narediti AI, ki bi vsako objavo o njih na spletu enostavno odstranil. Tako njihove fotografije kot tudi vsebine, kjer bi bili oni omenjeni. Bi bilo to ok za poslance????

Bi morali biti poslanci in njihovi druzinski člani nedotakljivi za policijo
Bi morali biti poslanci in njihovi druzinski člani nedotakljivi za policijo