22Vojni dobickarji22 prodajajo zascitne obrazne maske na Bolhi 22Vojni dobickarji22 prodajajo zascitne obrazne maske na Bolhi

Zaščitne obrazne maske “vojni dobičkarji” že prodajajo na Bolhi

Situacijo s koronavirusom, predvsem pa panični strah ljudi želijo izkoristiti tudi “vojni dobičkarji”. V teh dneh sem opazil cel kup novih oglasov na Bolhi, kjer prodajalci po visokih cenah prodajajo zaščitne maske za obraz. Maske, ki so bile še pred časom vredne nekaj centov, so sedaj vredne 1 evro …

Vsak po svoje bo izkoristil situacijo, predvsem pa stisko ljudi. Sicer to ni nič novega, da nekateri poskušajo služiti na strahu drugih ljudi, predvsem pa je to “princip”, ki ga v Sloveniji poznamo že vrsto let. Že ob osamosvojanju smo bili priča eni takšni zgodbi, ki sicer nikoli ni bila do konca pojasnjena … Ampak ne bom o tem.

Žalosti me, da so nekateri tako pokvarjeni, da prodajajo zaščitne maske za usta in nos po ceni 50 evrov za 50 komadov, ko pa je cena sicer 5 evrov … Vendar, ker tega izdelka ni na zalogi nikjer in ljudje verjamejo, da jih bodo maske zaščitile pred koronavirusom, so pripravljeni tako drago plačati te maske.

Bi moral takšne primere prijaviti inšpekciji?

22Vojni dobickarji22 prodajajo zascitne obrazne maske na Bolhi
22Vojni dobickarji22 prodajajo zascitne obrazne maske na Bolhi
  1. … in to so medicinske maske, v primerih epidemije in preprecevanja okuzb zelo zelo omejeno uporabne (in se to za kratek cas) saj nimajo filtrov delcev.

  2. Novi izdelki se lahko prodajajo zgolj v trgovini, razen ob določenih izjemah, kjer so izdelki plod ročnega dela, zato menim, da je zadeva zrela za prijavo na pristojno inšpekcijsko službo.

  3. Bolje bi bilo, da bi v tem clanku napisal kaj bolj koristnega. Torej kje pa naj jih kupimo? Ok ne za 50, dam pa 20 za paket 50ih..

Komentarji so zaprti.