Restravraciji Boškinac na Pagu in Lešić Dimitri na Korčuli sta novi restavraciji z Michelinovimi zvezdicami na Hrvaškem. S tem sta se pridružili Restavraciji Noel (Zagreb), Draga di Lovrana (Lovran), Pelegrini (Šibenik), 360º (Dubrovnik) in Monte (Rovinj) – restavracijam, ki so prav tak ohranile Michelinove zvezdice, ki so si jih prislužile v prejšnjih letih.

Michelin je na Hrvaško vstopil že leta 2017, Slovenija pa bo dobila prve restavracije z Michelinovimi zvezdicami sredi marca. Očitno bo treba poleti it na Pag in Korčulo – chefa obeh restavracij sem imel priložnost spoznati na Chef’s Stageu v Šibeniku, ki ga organizira chef restavracije Pelegrini …

Leta 2018 sem zapisal – Sam bi rad videl Slovenijo na Michelinovem zemljevidu. Tudi zato, ker bi zunanji okuševalci postavili lestvico naših restavracij in bi to naredili po svojih standardih, ki so že dolgo uporabljeni. In tako bi dobili končno relevanten spisek kaj je v Sloveniji najboljšega. Do takrat pa nam ostanejo priporočila ljudi, ki jim zaupamo. In dejstvo, da je Slovenija v zadnjih dveh letih postala dežela “foodijev” ne pomaga veliko pri tem!

In ja, komaj čakam, da vidim kako nas vidijo Michelinovi ocenjevalci ..