Shod Shod

“Ubi Janšo” je skandiral Ludvik Tomšič na shodu, kjer je bilo preko 2000 udeležencev / pogrom desnice pove dovolj

Včerajšnji shod pred sedežem stranke SMC in potem pohod do sedeža stranke Desus je bil miren in kulturen. Le Ludvik Tomšič je provociral in parkrat zavpil “Ubi Janšo”, vendar ga množica ni podprla, ampak ga je ignorirala. Smejali so se osamelcu, ki je prišel očitno provocirati. Iz množice ga je pospremila policija in nihče se mu ni postavil v bran. Seveda je bilo jasno, da bodo desnosučni mediji to izkoristili sebi v prid in se zgražali nad vsemi udeleženci shoda.

Ko sem se odločil, da grem na včerajšnji shod pred parlament, sem pričakoval par 100 udeležencev. Ko sem 15 minut pred začetkom prišel pred sedež SMC se je množica začela zbirati. Več in več mladih, starejših, z otroki je prihajalo na shod, ki ni bil podprt s plačanimi avtobusi in sendviči.

Organizator je že na začetku opozoril, da naj udeleženci ne nasedajo na provokacije, do katerih bo verjetno prišlo. Takšen je pač modus operandi desnice in ni šment, da ne bi tudi tega shoda izkoristili in ga uničili – izkušnje iz preteklosti so vsem znane.

Ampak vse je bilo mirno. Kljub temu, da je RTV Slo poročala o par 100 udeležencih, nas je bilo krepko čez 2000. Če ne bi videl posnetkov iz zraka, ne bi trdil tega. Šlo je za strpen protest – ker najbolj od vsega me je bilo strah, da to postane to, kar so trdili desničarji da bo – zažiganje lutk, skandiranje sovražnih parol …

Ko se je množica premaknila proti sedežu stranke Desus je bila to mirna povorka. In takrat se je videlo število udeležencev.

Na Kersnikovi ni bilo ozvočenja in je bilo vse skupaj precej tišje kot pred sedežem SMC. Stal sem ob strani in opazoval ljudi, ki so bili zbrani. Tomaž Lisec jih je označil kot nasprotnike normalnosti in demokracije. Priviligiranci. Ultra levičarji.

Ja, black tie naredi svoje in očitno ima probleme tudi s prepoznavo ljudi. Glede na to, da sem bil sam na shodu – me njegova stigmatizacija moti – če mi lahko karkoli od tega dokaže, da sem jaz, potem mu dam prav. Ampak še enkrat je dokazal, da v službi resnice so dovoljene vse stigmatizacije …

In potem pridemo do dogodka, ki ga je desnosučna tvitosfera in desnosučni mediji izpostavljajo – Peter Jančič, Demokracija in vsi ostali se zgražajo, da je množica skandirala “Ubi Janšo” … Seveda gre tudi tokrat za fake news. Janez je bil povsem nepomemben, ampak našel se je nekdo, ki je to zavpil. Množica ga ni podprla in ostal je sam. Večina se mu je smejala ob tej provokaciji.

Sam predvidevam, da je bil podtaknjenec, kajti ravno v tistem trenutku ga je nekdo posnel in to objavil. No, škoda, ker ni objavil več kot 5 sekundnega posnetka, kajti bilo bi povsem jasno kaj se je dogajalo v resnici.

Policija ga je pospremila iz množice in nihče v množici ni protestiral proti temu dejanju. Ampak za desničarje je bilo to dovolj, da so začeli preusmerjati pozornost in se zgražati nad udeleženci. In ja, v dveh urah ni bilo pozivov k nasilju …

Ja, še en dokaz kako znajo potvarjati resnico, predvsem pa, da je njihova resnica edina resnica, vse ostalo je pač laž. In taisti ljudje se imajo za novinarje in medije. In taisti ljudje bodo dobili še večjo moč. In še bolj bodo stigmatizirali ljudi …

Še celoten video provokatorja – če ga kdo prepozna, naj javi. Ker bi bilo res čudno, da ga nihče med 2000 ljudmi na shodu ne bi prepoznal …

Tole spodaj se ni dogajalo na včerajšnjem shodu, da ne bo pomote …

Shod
Shod
  1. Bil, hodil sem zraven tega gospoda ki je začel z tem. Mene je tudi malo po strani gledal, ko sem nosil mavrično zastavo….
    Vsi smo mu rekli, naj se kulturno obnaša.
    Kaj hočemo, Laško pivo pač ima tudi takšne učinke.

  2. Bi rekel, da je šlo za provokatorja.
    Pri preklinjanju se je skliceval na pretežno, oz. izključno krščanske like (”božja mater”, ”’hudič”, ”bog”, …), prav tako pa je uporabil narodnost ”Cigan” v negativni konotaciji za nezaželene ljudi.
    Najmanj kar, je bil ”out of place” med vsemi temi mavričnimi zastavami, verjetno pa je res šlo za provokatorja.

Komentarji so zaprti.