Nisem nacist in lahko me pridete obiskati na dom / ko se trolom s Trstenjakove odpelje

Včeraj se je svet vrtel okoli Ludvika Tomšiča, ki je na mirnem shodu skandiral “Ubi Janšu”. Namesto da bi se pogovarjali o vsebini shoda, je bil osrednji predmet debat osamelec. Laži, ki so jih trosili desnosučni mediji in tviteraši o shodu so bile prav neverjetne. Kljub temu, da ni bil nihče od njih tam, so vedeli vse o shodu in skandiranju. Na koncu jih je motilo to, da so se udeleženci shoda smejali … Ja, vrag je odnesel šalo. To, da večina teh zgroženih na desnici podpira “cyber bullying” za njih pač ni moteče.

Pa ne bom pisal o shodu, ampak o tem kaj vsak dan jaz doživljam na tviterju, kjer so horde trolov s Trstenjakov zadnje čase povsem izgubile kompas. Tudi na blogu dobivam vsak dan kup sovražnih komentarjev, ki nimajo nobene povezave s samimi objavami – ampak tam lahko sam odstranim takšne komentarje. Na tviterju pa se lahko poslužim samo prijave in upam, da se bo kaj zgodilo. Iz preteklih izkušenj mi je povsem jasno, da se le redko karkoli zgodi ..

Danes popoldan me je uporabnik tviterja @trendhuntermag označil za spin doktorja, za nacista, za homoseksualca, za trajno nezaposljivega in je predlagal svojim sledilcem, da me obiskujejo na domu in mi polepšajo radikalne dneve … Naslov lahko dobijo sledilci pri njemu.  Ker je bil njegov tvit že odstranjen, je spodaj slika. In sedaj prihajajo novi in novi troli ..

Nacist

To ni bila prva grožnja, niti zadnja. Zadnje leto sem takšnih in podobnih groženj prejel par na teden. Grožnje s smrtjo so pač nekaj povsem normalnega za trole desnice. V zavetju “anonimnosti” interneta se počutijo močne in si dajo duška.

Glede na to, da gre za povsem prozorne profile – ustvarjeni daleč nazaj v preteklosti, ali pa stari par dni, ki so jih “aktivirali” pred par dnevi in se spuščajo v vsakega, ki misli drugače kot oni, je edina rešitev, da jih blokiraš. Prejšnji teden sem jih v enem dnevu blokiral 280 … Za občutek kaj se dogaja na tviterju in kako poteka “cyber war”. Ja, SDS ima odlično organizirano vojsko trolov, ki priskočijo na pomoč vedno, ko se kaj dogaja.

Policija je nemočna, kljub takšnim grožnjam. Pravosodje ne more storiti nič. Prepuščen si sam sebi in nihče na desnici ne obsodi takšnih napadov. Ravno obratno. Ponavadi “višji” predstavniki desnice še celo všečkajo in retvitajo takšne in podobne objave.

Spodaj je par primerov kako poteka to na desnici. Davorin Kopše, ki je bil kandidat SDS za EU volitve si rad da duška na tviterju. Pa vendar ga nihče od njegovih kolegov ne opozori na njegova dejanja. V bistvu vsi po vrsti všečkajo njegove objave …

Že dvajset let sem na internetih. In nima težav z grožnjami, lažmi, potvarjanji, predvsem pa s poskusom diskreditacije, ki je njihov cilj – če dovolj dolgo ponavljaš laž, oni verjamejo, da postane resnica. In ja, verjetno bi se marsikdo ob vsem tem odločil, da raje zapusti družbena omrežja … No, mene ne bodo tako preprosto prestrašili, predvsem pa ne bom pristal na to, da je ta njihov način sprejemljiv.

In ne, nihče od tistih, ki so se včeraj metali na trepalnice, ker je Ludvik Tomšič na shodu skandiral “Ubi Janšu” ni obsodil teh napadov. Nisem niti pričakoval …

Vsem trolom na Trstenjakovi pa pošiljam tole pesem …

  1. Ne vem, če ima kaj smisla razlagati ovcam, da so ovce? Saj SDS-ovci že od pamtiveka prakticirajo nasilno retoriko, do vseh drugače mislečih, pa jim ovce še vedno slepo sledijo.

    Pravzaprav me te ovce niti ne motijo toliko, saj ovce so pač ovce, ne moreš pričakovati, da bodo kaj drugega. Bolj me skrbi medel odziv pristojnih represivnih organov, ki bi morali odločno ukrepati ob nasilniških nastopih SDS-ovcev, zgodi pa se nikoli nič.

    Nič čudnega, da ljudje zapadajo v apatijo, medtem ko oblasti lačni avtokrat s svojimi podaniki skuša vedno znova priti na oblast.

    Toliko so se ukvarjali s himno, ki pravi, da prepira ne bi smelo biti, ravno oni pa polarizirajo Slovenijo in delajo prepir – kar pa, roko na srce, ni težko, ker ovce slepo sledijo…

Komentarji so zaprti.