Ne, danes ni 1. april. Janez Janša je dejansko izrekel stavek, da panika ob novem koronavirusu ne koristi nikomur in da ljudje potrebujejo odgovore na vprašanja, ki se jim zastavljajo. Priznam, njegova izjava me je tako šokirala, da sem šel preveriti par virov, če slučajno ne gre za #fakenews.

Zanimivo pri tej izjavi je, da so ravno desnosučni mediji ustvarjali največjo paniko. Da so tviteraši desnega pola najbolj potvarjali resnico in poročali o številnih okuženih, ker so dobili informacije iz zanesljivih virov. Prav tako so taisti trdilli, da vlada prikriva število okuženih.

No, še včeraj je Janez Janša tvitnil: Manj ljudi testiraš, manjša je možnost, da odkriješ okužbo” pojasni pozno odkritje #Covid_19 v #Slovenija in hkrati napoveduje resnejše posledice, kot bi bile v primeru večje ažurnosti, pravočasnejših in temeljitejših priprav.

Danes pa se je očitno odločil, da je bolj pametno umiriti vse skupaj, kajti njegova vlada, predvsem pa minister Tomaž Gantar se bosta morala soočiti s koronavirusom.

Pa še par centov na temo, da bi morali odgovorni ponuditi natančne informacije. NIJZ je imel dovolj podatkov na svoji spletni strani, vendar v evforiji in izrednih razmerah jim ni nihče posvečal pozornosti. Niti mediji in še manj pa prebivalci Slovenije. Prvim je šlo za ustvarjanje izrednih razmer, še preden je prišlo do prvega primera koronavirusa v Sloveniji. Prebivalci pa itak ne iščejo informacij na za to pristojnih spletnih straneh, ampak verjamejo vsemu, kar kdo objavi na internetih.

Janez Jansa panika ob novem koronavirusu ne koristi nikomur