Koronavirus Koronavirus

Sporne oglase za zdravila in preglede za koronavirus lahko prijavite Tržnemu inšpektoratu

V zadnjih dneh opažam vse več oglasov, ki ponujajo “zdravila” in zdravilne učinkovine proti koronavirusu. Prav tako je na spletu kup oglasov za različne preventivne preglede za koronavirus. Ministrstvo za zdravje je včeraj pozvalo, da naj takšne sporne oglase prijavljamo na Tržni inšpektorat RS.

Sam sem to prakso “vojnih profiterjev” opozarjal že pred časom. Ampak vse to je šlo še precej dlje. Mediji precej pomagajo pri tem, saj tudi oni objavljajo članke, kjer “strokovnjaki” ponujajo “homeopatska” zdravila proti koronavirusu, predvsem pa oglašujejo “preventivne učinkovine” proti koronavirusu. Glede na to, da so ljudje prestrašeni, so temu primerne tudi cene teh izdelkov.

Moramo se zavedati, da ne obstajajo takšna zdravila, prav tako ne obstajajo preventivne učinkovine, ki bi pomagale pri koronavirusu. Če bi, potem bi bila rešitev jasna, kajne? Ampak ljudje smo v teh časih pripravljeni plačati za vsako “upanje”, ki ga odkrijemo – čeprav najdemo oglas na spletu in gre za preprosti nateg, ki se ga sedaj poslužujejo nekateri pokvarjeni ljudje …

Pa še enkrat – v pomoč prebivalcem pri iskanju zanesljivih informacij v zvezi z novim koronavirusom je odprta brezplačna telefonska številka 080 1404.

V dneh, ko so se okužbe z novim koronavirusom začele pojavljati tudi v Sloveniji, opažamo povečano število oglasov, ki ponujajo zdravila ali preventivne učinkovine kot zaščito pred okužbo. Prav tako smo zasledili ponudbo različnih preventivnih pregledov.

Ob tem ponovno pozivamo, da spremljate uradne informacije na spletnem portalu GOV.SI in spletni strani NIJZ ter ne zaupate posameznikom ali družbam, ki ponujajo nepreverjene izdelke in storitve. Na NIJZ vse tovrstne oglase prijavljajo na Tržni inšpektorat RS, ob tem pa pozivajo tudi vse ostale, naj ravnajo enako. (https://e-uprava.gov.si/…/inspekci…/prijava-trzni-inspekciji).

Koronavirus
Koronavirus
  1. Pa kaj ti bereš, da ti take oglase kaže, meni nič, pa sva v isti demografski skupini? Sem prav užaljen :D

      1. Trgovine in centri bi se mogli zapret.Še vedno je veliko tujceve in z njimi virosov…žau

Komentarji so zaprti.