V teh dneh poslušamo, kako je za vse kriva prejšnja vlada. Namesto, da bi se ukvarjali z reševanjem situacije, se ukvarjajo s poltikanstvom – ampak to je bilo pričakovano. Včeraj zvečer je Matej Tonin sporočil, da bi: z zahodne smeri prek Italije moralo v Slovenijo danes oziroma jutri priti tri milijone mask. Danes smo poskušali biti konstantno v stikih z voznikom, ki te maske vozi, in včasih se to dogaja, ta stik z voznikom smo izgubili. Ne vemo, ne kje je, ne javlja se. Upam, da bo ta stik vzpostavljen.

V nasprotnem primeru smo lahko zelo žalostni, če bo kdo izkoristil to krizo za dobesedno vojno dobičkarstvo. Torej, da bi država plačala tri milijone mask, te pa bi izginile neznano kam.

Ampak to ni edini problem te vlade, ki ga ima. Še 1,5 milijona mask čaka v Nemčiji in tudi za njih Tonin upa, da bodo v Sloveniji do konca tedna.

Namesto, da bi po njih poslali Falcona, ali pa vojaški helikopter, bodo raje počakali, da bo še drug tovornjak odpeljal malce po svoje ..

No, meni se to ne zdi normalno, predvsem pa se mi zdi zelo narobe – ali ne bi poslali spremstva takšnim kamionom, če so že maske tako iskana “roba”. Predvsem pa me zanima, zakaj Zdravko Počivalšek ni naročil mask, ko je 27.2. dano naročilo Zavodu za blagovne rezerve, da zagotovi zaščitno opremo. Ta zavod je spadal pod ministra Počivalška takrat in spada danes. Ali je šlo za Počivalškovo samostojno odločitev, da tega ne stori?

Koronavirus v Sloveniji zemljevid in podatki
Koronavirus v Sloveniji zemljevid in podatki