Koronavirus v Sloveniji zemljevid in podatki Koronavirus v Sloveniji zemljevid in podatki

Slovenska vlada izgubila stik z voznikom, ki prevaža 3 milijone zaščitnih mask

V teh dneh poslušamo, kako je za vse kriva prejšnja vlada. Namesto, da bi se ukvarjali z reševanjem situacije, se ukvarjajo s poltikanstvom – ampak to je bilo pričakovano. Včeraj zvečer je Matej Tonin sporočil, da bi: z zahodne smeri prek Italije moralo v Slovenijo danes oziroma jutri priti tri milijone mask. Danes smo poskušali biti konstantno v stikih z voznikom, ki te maske vozi, in včasih se to dogaja, ta stik z voznikom smo izgubili. Ne vemo, ne kje je, ne javlja se. Upam, da bo ta stik vzpostavljen.

V nasprotnem primeru smo lahko zelo žalostni, če bo kdo izkoristil to krizo za dobesedno vojno dobičkarstvo. Torej, da bi država plačala tri milijone mask, te pa bi izginile neznano kam.

Ampak to ni edini problem te vlade, ki ga ima. Še 1,5 milijona mask čaka v Nemčiji in tudi za njih Tonin upa, da bodo v Sloveniji do konca tedna.

Namesto, da bi po njih poslali Falcona, ali pa vojaški helikopter, bodo raje počakali, da bo še drug tovornjak odpeljal malce po svoje ..

No, meni se to ne zdi normalno, predvsem pa se mi zdi zelo narobe – ali ne bi poslali spremstva takšnim kamionom, če so že maske tako iskana “roba”. Predvsem pa me zanima, zakaj Zdravko Počivalšek ni naročil mask, ko je 27.2. dano naročilo Zavodu za blagovne rezerve, da zagotovi zaščitno opremo. Ta zavod je spadal pod ministra Počivalška takrat in spada danes. Ali je šlo za Počivalškovo samostojno odločitev, da tega ne stori?

Koronavirus v Sloveniji zemljevid in podatki
Koronavirus v Sloveniji zemljevid in podatki
 1. Afera MASKE. Vlada legitimno ukradla 5 milijonov €. Toninu je šlo kar na smeh, če si podrobno spremljal, bi blo bolje, da bi na intervjuju nosil maske.

 2. Izgubila je stik ker je bilo gor dve toni kokaina iz Španije in ne maske.kamion je.prispel ob 22.02 na Videm Dobrepolje gabrovec transport

 3. verjetno so samo denar nakazali v tujino, zgodbo o maskah in tovornjaku so si pa izmislili.
  v današnjih časih se sredi Italije težko zgubi tovornjak.
  – verjetno se ve kdo je lastnik tovornjaka
  – verjetno se ve kdo je voznik
  – verjetno ni težko locirati telefona
  – verjetno ima celo gps in sledenje, podatke pa zopet pošilja preko mobilnih podatkov, torej se da tudi to številko locirati
  – verjetno obstajajo tudi kakšne kamere na avtocestah

  pač ne vrjamem, tudi zato, ker niso povedali nič, kaj so naredili, da bi zadevo rešili razen to da ga kličejo pa se ne oglasi.
  to nej komu drugmu prodajajo.

  1. Ne morš verjet!
   Tonin je rekel, da je šlo očitno za prevaro ter, da plačano ni bilo nič.

   teletekst: “Direktor policije je zagotovil, da bo v naslednjih dneh in tednih kot prioriteto postavil pregon tovrstnih zlorab in “vojnih dobičkarjev”.”

   Fak no, ne vem kje živi tam model?
   Nekje na internetu so najdl nigerijsko stran/oglas za maske, nikol se ni zgodila nobena transakcija ni bilo nobenih pogodb in zdej bojo v teh časih prioriteto dali reševanju internetnih prevar iz tujine.
   Tolk o kompetencah “novih” kadrov!

Komentarji so zaprti.