Ukrep Vlade, da si v tej situaciji poviša izplačilo plač, z manevrom, da se določi v najvišje razrede, je dvignila v Sloveniji veliko prahu. Tako med njihovimi privrženci, tako tudi med vsemi ostalimi – predvsem pa je največ zgražanja pri tistih, ki so ostali brez dela in brez prihodkov in takšno potezo strogo obsojajo.

Res je, vlada si ni povišala plač. Za to bi morali spremeniti ZSPJS, vendar tega ne bi mogli storiti v tako kratkem času. So si pa povišali izplačilo plač – in ja, če smo strogo natančni, niso si povišali plač, ker so se samo prestavii iz 62. v 64. razred in mesečno bodo dobili 400 evrov več kot pa so jih dobili v času prejšnje vlade. Aleksandra Pivec in Zdravko Počivalšek bosta to lahko sama potrdila …

Trenutne njihove prioritete so bile:

 • 1/4 časa na vsaki tiskovni konferenci so porabili za obračun s prejšnjo vlado
 • prerazporeditev 400 mio denarja iz proračuna
 • zamenjava ljudi na čelu policije, vojske, NIJZ …
 • sprejetje odloka, ki preprečuje zbiranje in gibanje
 • zmanjšanje števila testiranj in posledično povsem drugačni podatki, kot smo jih bili deležni
 • predstavitev ukrepov za reševanje podjetij in podjetnikov – zgolj odlogi, nič konkretnega
 • ustanovitev Kriznega štaba (o katerem se nič ne ve) in ki je začel tvitati povsem napačno
 • postavitev Jelka Kacina za komunikatorja, ki se je izkazala za vse prej kot dobro
 • prevara z maskami
 • onemogočanje novinarjem, da zastavljajo vprašanja in sodelujejo na konferencah
 • do nadaljnjega ne bodo posodabljali podatkov o izvedenih transakcijah v aplikaciji Erar – tole je najbolj boleče – oni lahko mirno trošijo denar in “nikome ništa”
 • odstavitev Mira Petka

Ja, jaz mislim, da si zaslužijo, da so sebi povišali izplačilo plač. A se motim?

Glede na to, da sedaj na dan prihajajo podatki, da Zdravko Počivalšek v prejšnji vladi ni naročil zaščitnih mask in je s prstom kazal na prejšnjega premierja, predvsem pa, da ima težave s tem tudi sedaj, se mi zastavlja preprosto vprašanje – ali je on to delal načrtno? Ali pa je pač trudil in mu nikoli ni uspelo?

Teoretiki zarot ze dolgo opozarjajo da nam je vlada prikrivala koronavirus

2 Responses to Vlada si ni povišala plač, si je pa povišala izplačilo plač

 1. Joško pravi:

  Minister za javno upravo je rekel, da so si plače “dvignili”, ker delajo v nevarnih okoliščinah, še v istem stavku je rekel da to ni dvig plač. Te besede je izrekel na ulici pred vlado in nikjer okoli njega žive duše, razen enega policaja, ki ga je varoval pred duhovi. Drugače se pa cel dan po pisarnah skrivajo, razem ko se je treba pred novinarji prikazat, zdaj jim še tega ne bo treba.
  Medtem delavke v trgovinah brez kakršne koli zaščite obdelajo tisoče strank, dobijo pa prst v rit! Če so ministri ogorženi, kaj so potem zdravstveni delavci ???????????????
  Če bi zdravstveni delavci dali odpovedi bi se narod zgražal, če bi ministri odstopili bi narod ploskal.
  Če vse to postavimo v širši kontekst, v Albaniji so si plače znižali za 50%!

 2. Joško pravi:

  Glede naročanja mask za blagovno rezervo, ne razumem desničarjev, da branijo Počivalška, ker ni naročil mask samo zato, ker je vlada v sklep zapisala, da jih mora najkasneje do 31.12.2020. A sam potem ni sposoben vodit ministrstva in mu mora vse, kar je treba naredit naročiti PV. Če je tako se bosta z JJ zelo dobro ujela.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.