Vlada odprla transakcijski racun za donacije za odpravo posledic koronavirusa Vlada odprla transakcijski racun za donacije za odpravo posledic koronavirusa

Vlada odprla transakcijski račun za donacije za odpravo posledic koronavirusa

Ko sem zjutraj videl naslov, sem se nasmehnil. Bil sem prepričan, da gre za šalo. V bistvu zelo dobro šalo. Ampak ne gre. Vlada RS je odprla transakcijski račun, na katerega lahko vsi zainteresirani nakažejo sredstva za odpravo posledic epidemije novega koronavirusa.

Zbrana sredstva se bodo porabljala v okviru proračunske rezerve, vlada pa bo o njihovi porabi mesečno poročala državnemu zboru. V prvi vrtsi naj prispevajo tisti, ki jim je država spričo krize pomagala vrniti se iz tujine z evakuacijskim letom.

Številka računa, na katerega lahko donatorji nakažejo sredstva za odpravo posledic epidemije, je:

  • SI56 011006300109972
  • namen nakazila je COVID-19
  • koda namena CHAR
  • sklic za pravne osebe je 18 10995-7300000-16115020
  • sklic za fizične osebe pa 18 10995-7301006-16115020

Aha. Zakaj se mi je zdela ta informacija smešna, kar sem omenil na začetku? Ker živimo v situaciji, ko nihče ne ve, če bo imel naslednji mesec še denar za plačilo računov. Ko podjetja ne vedo kako bodo zbrala denar za svoje zaposlene. In ko čakamo, da dobimo končno črno na belem ukrepe Vlade … Trenutno je namreč vse v njenih rokah in mi smo zgolj in samo opazovalci ..

Vlada odprla transakcijski racun za donacije za odpravo posledic koronavirusa
Vlada odprla transakcijski racun za donacije za odpravo posledic koronavirusa
  1. ja pa ja de
    “Zbrana sredstva se bodo porabljala v okviru proračunske rezerve, vlada pa bo o njihovi porabi mesečno poročala državnemu zboru”
    še za poraljanje dnarja iz proračuna niso hotel poročat, zdej nej pa verjamem da bojo za ene donacije, smešno

Komentarji so zaprti.