Kje najdem informacije o koronavirusu in zasciti Kje najdem informacije o koronavirusu in zasciti

Kako se ustvarja #fakenews / Moja Dolenjska / zdravilo paracetamol + migranti = okuženi in oboleli migranti

Moja Dolenjska je portal, ki sodi pod okrilje SDS (vir). Je valilnica #fakenews zgodbic, ki so namenjene širjenju panike in ustvarjanju izrednih razmer. Tudi zadnja zgodba, da so med najdenimi predmeti v migrantskem kampu, bila tudi zdravila paracetamol, kar za njih pomeni, da državno južno mejo nezakonito prehajajo tudi okuženi in oboleli migranti.

Ja, tako se začne. Tako se ustvari #fakenews. Tako se ustvarijo pogoji, ki dajo možnost Vladi, da vse skupaj še zaostri. Mogoče se bo kdo na tem mestu spomnil WMD in Iraka …

Vse to je namreč že deja vu. In če imaš dovolj portalov in svojih medijev, predvsem pa trolov, ki potem začnejo v komentarjih pozivati k zaščiti meje … Saj vemo, kako se te zgodbe potem naprej nadaljujejo..

Paracetamol je učinkovina, ki deluje antipiretično in analgetično. Uporablja se zlasti za lajšanje blažjih bolečin in zniževanje vročine pri prehladih, gripi, … Pogosto je skupaj z acetilsalicilno kislino in drugimi učinkovinami prisoten v kombiniranih tabletah. (vir)

In seveda v “članku” sledi del, ki razkrije namen širjenja #fakenews in predvsem ustvarjanja panike:

  • Po teh razkritjih marsikdo tudi bolj razume, zakaj med nekaterimi skupinami v Sloveniji prevladuje tako velik upor proti aktivaciji 37.a člena Zakona o obrambi, po katerem bi vojaki začasno pridobili večja pooblastila pri varovanju državne južne meje.

Seveda se to potem ponovi tudi med komentarji pod tem “člankom” in takoj postane jasno, za kaj je potrebno takšno zavajanje in ustvarjanje #fakenews:

  • Te posnetke in vse ostale, nastale v zadnjem času, poslati poslancem , ki nasprotujejo uvedbi 37.a člena. In če bodo še vedno proti patruliranja vojske na meji, potem naj oni prevzemejo to delo.
  • Ko bi Štajerski vardi dopustili volontersko kontrolo ob meji, bi verjetno že prej in več odkrili.

Ja, če imaš dovolj svojih medijev lahko kreiraš svet kot si ga želiš. Ljudje smo pa itak samo kolateralna škoda …

Sem presenečen, da niso med drugim zapisali, da če imate doma paracetamol, potem ste okuženi s koronavirusom. Ker iz njihovega članka bi lahko marsikdo to sklepal.

Kje najdem informacije o koronavirusu in zasciti
Kje najdem informacije o koronavirusu in zasciti