Te dni so se interneti ukvarjali z vprašanjem – zakaj je fotka Rovinja med lepotami Slovenije v pesmi Najlepša si, ki jo je napisal Janez Janša, izvajata pa jo Korado & Boško z Domoljubnim bendom. Odgovor je precej preprost ..

Pesem Najlepša si je na youtubeu objavil avtor glasbe Boštjan Cerar, vendar jo je tudi že odstranil. Od nje je ostalo le veliko vprašanj na družbenih omrežjih – zakaj je Rovinj v tem spotu. Kot avtorica videospota je navedena Natalija Filipovič.

V bistvu je zadeva dokaj preprosta. In ne gre za krajo avtorskega dela. Gre zgolj za to, da avtorica videospota ne ve kakšna je cerkev v Piranu … Zakaj?

Ker je vzela fotografijo iz shutterstocka – na kateri pa piše – Unusual view with old clock towe in Piran through a rock hole. the tourist center of Slovenia. popular tourist attraction. Wonderful exciting places.

Jeap. Avtor fotografije je objavil napačen podatek in potem se je zgodilo to, da je Rovinj  v Sloveniji.  Ker ni več na voljo videoposnetka, je spodaj tvit, ki prikaže taisto fotografijo, ki je objavljena na shutterstocku.

Zakaj je fotka Rovinja med lepotami Slovenije Janez Jansa se je podpisal pod besedilo pesmi Najlepsa si
Zakaj je fotka Rovinja med lepotami Slovenije Janez Jansa se je podpisal pod besedilo pesmi Najlepsa si