Aleksander Čeferin je predsednik Uefe in “kriv za koronavirus v Italiji in Španiji in številne smrti”. Vsaj takšno sliko je včeraj narisal Janez Janša na svoji “tiskovni konferenci”, ki je bila v najbolj gledanem terminu in z neposrednim vklopom v poročila. Zelo nenavadno, ampak pričakovano, da še dodatno razdeli narod in s prstom žuga naokoli. Zakaj je Aleksander Čeferin čez noč postal krivec za vse?

Za EkipoSN je Aleksander Čeferin pred par dnevi med drugim povedal:”Od vsakega voditelja države, vsakega ministra, od vsakega govorca bi pričakoval, da bo nastopal drugače. Moral bi povedati, da je situacija resna, hkrati pa dati ljudem optimizem, upanje. Ne moremo ljudem vsak dan govoriti ‘veselite se še danes, jutri bo hujše’

To so bile besede, ki so odprle “lov nanj” in padel je pogrom s strani desnih medijev, kot tudi desne sfere na tviterju. Aleksander Čeferin je kriv. Za vse.

Janez Janša je včeraj med drugim izjavil: “A žal, neodgovorno in kriminalno dejanje spregleda in celo razširjanja nevarnosti ni bilo omejeno samo na Slovenijo. S koncertov in nogometnih spektaklov v Italiji in Španiji se je virus pospešeno razširil po vsej Evropi in zaradi tega je ali pa še bo umrlo na desettisoče ljudi.

Aleksander Čeferin ne razmišlja o vstopu v politiko, ampak to ni težava za obračun z njim in za številne članke, kjer mu očitajo, da je on kriv za Bergamo.

Še pred tednom dni so taisti mediji hvalili Aleksandra Čeferina ker je bil prvi, ki je uspel pripeljati zaščitne maske v Slovenijo s pomočjo ustanovitelja Alibabe. Ampak to je sedaj že pozabljeno – desnica ima novega “sovražnika”, ki ga je potrebno “ubiti”.

Strah, da bi se Aleksander Čeferin odločil, da bo zakorakal v politiko je za njih prevelik. Ker je očitno on zelo resna grožnja, cilj opravičuje vsa sredstva. Že cel dan se rolajo na tviterju očitki celi družini Čeferin … Tako deluje propagandni stroj za hibridno vojno v Sloveniji.

Ampak problem, ki ga ima desnica je precej večji. Tudi desni pol volivcev je precej pozitiven do Aleksandra Čeferina in ga celo ščitijo v komentarjih na Nova24. Par primerov:

  • Tale identičen pristop kot pri murgelskih medijih je že beden. Zjutraj najdem na MMC (ali SiOLu) kritične izjave Čeferina glede odnosa vlade do korona krize (in se s temi izjavami niti pod razno ne strinjam), a glej ga zlomka, malo kasneje postane na Novi 24 dotični potencialni “novi obraz” zlobnega palčka in še bolj zlobnega Golobiča kriv za Bergamo. Prekleto, ali v tej državi res ni mogoče drugačno medijsko poročanje in razmišljanje kot vaši – naši?
  • Neumnosti, Čeferin nima tukaj kaj odgovarjati. Pri nas bi tudi imeli Planico in polete, pa Kranjsko Goro in smučanje, če nebi vlada posredovala, priporočila so bila podana potem pa…vsak po svoje.
  • Ste že začeli napad nanj? Predvidevam, da zaradi intervjuja včeraj na 24ur. Pa ravno so ljudje komentirali, da se bo ravno zaradi tega začel napad nanj na Nova24. In še kako prav so imeli. Še en dan ni minil. Ubistvu sta postali tako predvidljivi. Takoj ko neka oseba poda neko izjavo, ki vam ne odgovarja se pričnete z ofenzivo. Sploh, če ima ta oseba veliko ime v Sloveniji ali bog ne daj (za vas) celo v svetu. Hitro boste pozabili koliko zaščitne opreme je zagotovil kajne? Članka sploh ne bom komentiral, ker je jasno, da uefa ni zdravstvena organizacija in niso za to kvalificirani, ampak posamezna država lahko tekmo prepove oz odstvetuje in temu bi uefa sledila.
  • Vsaj eden, ki je maske zrihtal z enim samim klicem in baam, evo jih! Baje ni niti klical, so njega klical, če kaj rabi! Model je car tukaj ga pa spet blatite, tipično žalostno!

Mogoče pa so si izbrali napačnega krivca sedaj. Mogoče pa je problem v tem, da jim je Aleksander Čeferin nalil čistega vina in je sedaj potrebno reševati problem, ki ga imajo – kmalu jim ne bo nihče več verjel niti besede … Ljudje niso več tako neumni, kot so bili …

Sport TV dobil ekskluzivne pravice za prenos nogometnih tekem EURO 2020 in kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022
Sport TV dobil ekskluzivne pravice za prenos nogometnih tekem EURO 2020 in kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2022