Vas je strah v teh dneh Niste edini. Vsi smo se znasli v tej situaciji Vas je strah v teh dneh Niste edini. Vsi smo se znasli v tej situaciji

Bojana Beović: Vrh epidemije smo že dosegli / tole ni ok informacija v času praznikov …

Na včerajšnji tiskovni konferenci je vodja svetovalne skupine ministrstva za zdravje Bojana Beović izjavila, da smo po njeni oceni v Sloveniji vrh epidemije že dosegli. Glede na to, da so pred nami prazniki se mi zdi tole precej nespametna informacija.

Če ljudem omeniš, da smo že dosegli vrh epidemije … Na kaj najprej pomislimo?

Ja, točno na to. Glede na to, da so pred nami prazniki, bi bilo veliko boljše počakati s temi informacijami še par dni – če smo do sedaj živeli v strahu in grožnjah, bi bilo boljše, če bi še teh par dni živeli pod istim pritiskom. In ne, nisem paranoičen. Nisem bil in niti nisem postal. Se pa zavedam, kaj se zgodi, ko ljudje slišimo takšno informacijo – večina jih namreč to razume kot da je vse v redu! Pa temu ni tako!

Lepo vreme in prazniki bodo idealna priložnost za druženje in obiske, kajne? Prosim, prosim. Če smo zdržali že toliko časa in če se nam vsem počasi že rola od vsega in si želimo stikov in druženja, da tega ne storimo še sedaj! Da ne naredimo neumnosti in spremenimo krivulje rasti okuženih in povečamo število smrtnih žrtev.

Naj opomnim, da še vedno velja odlok o prepovedi zbiranja in gibanja preko meja občin in vse ostalo kar sodi k temu odloku!

Če nam je uspelo zdržati toliko časa – vem, vsem nam je težko. Predvsem pa vsi že čakamo, da se vrne življenje v stare tirnice, pa vendar ne bodimo preveč nori sedaj, kljub optimističnim napovedim Bojane Beović. Koronavirus je precej nepredvidljiv, predvsem pa je premalo podatkov, da bi se dalo delati tako preproste zaključke.

Če ne bi testirali nikogar, bi to namreč pomenilo, da tega virusa v Sloveniji sploh ni. Tudi napovedovanje odpiranja frizerskih salonov in vulkanizerjev naslednji teden … Ah … Držim pesti, da je v Sloveniji že dovolj velika prekuženost in se nam ne bo to vrnilo kot bumerang.

Hvala! Hvala, ker ste odgovorni. In zdržite!

Vas je strah v teh dneh Niste edini. Vsi smo se znasli v tej situaciji

 1. Njena legendarna izjava.
  “S težkim srcem lahko rečem, da smo lahko s potekom epidemije v Sloveniji zadovoljni,” je Bojana Beović povedala na vladni novinarski konferenci.

 2. “večina jih namreč to razume kot da je vse v redu! Pa temu ni tako!”
  Nihce ni razumel, da je sedaj vse O.K. Se zdalec ni O.K. In do tega ne manjka se nekaj dni…. Ljudje nismo ofce. In nismo bebavi.
  Sem preprican, da se nihce ne bo druzil med prazniki zaradi njene izjave. Tisti ki se bodo, se bodo … pa ni vazno, kaj kdo rece

  1. Kako je kdo kaj razumel je brez veze rzpravljati, ampak da ljudje niso ovce, to je izjava, ki je popolnoma skregana z realnostjo.
   Ljudem lahko še ovce zavidajo.

  2. wrong. sem testiral to izjavo in potem spisal tale zapis … plebs slisi nekaj drugega kot je izreceno

Komentarji so zaprti.