Zadnje čase je imelo veliko objav na družbenih omrežjih podoben naslov – Karin Rižner – prepovedan intervju, zakaj je bil izbrisan nihče ne ve. Ali pa BRUTALNA CENZURA ugrabljene RTV Slovenija mag. Karin Rižner in zraven delček intervjuja, ki ga je imela za Radio Slo1. Zakaj v bistvu gre?

Oddaja Intervju je bila umaknjena zaradi določenih delov oddaje, ki po uredniškem mnenju ne ustrezajo poklicnim merilom ter standardom. To je bilo uradno pojasnilo.

Karin Rižner je magistra živilske tehnologije. Ukvarja se z bioresonanco – za katero ni znanstvenih dokazov, da bi delovala. Je tudi zagovornica naravne imunosti in nasprotnica cepljenja in je sooblikovala “proticepilski zakon”.

V oddaji, ki je bila odstranjena in je bila njena gostiteljica Cirila Štuber, je govorila med drugim tudi o tem, da je Covid-19 zgolj navadna gripa. Da lahko načeloma pijemo vodo, v kateri je kolera. Po njenem “strokovnem” mnenju je v nas toliko virusov, da je par tisoč novih virusov zanemarljiva številka in virusov ne moremo izkoreniniti.

Pri sklicevanju na podatke je uporabljala spletno stran https://www.euromomo.eu, kjer so podatki vnešeni za nazaj in imajo dva tedna zamika.

Povsem razumem, da so odstranili to vsebino, ki v teh dneh zgolj vzpodbuja razne teoretike zarot in ima z realnostjo praktično nič povezave. Še bolj se čudim kako se lahko sploh kdo odloči, da bo povabil v oddajo osebo, ki bo širila svoje teorije zarot v teh časih?

Je pa tudi res, da so z odstranitvijo tega posnetka naredili veliko promocijo njej in tistim, ki verjamejo v “njene besede” zgolj omogočili nov poligon za razširjanje teorij zarote. In v teh dneh je takšnih vse več in več.

Slovenski vplivnici oropali na pariskem tednu mode dogodek se je zgodil lani

12 Responses to Izbrisan intervju s Karin Rižner / ne gre za teorijo zarote / psevdoznanost nima prostora v etru

 1. Jin pravi:

  Šel sem pogledat na omenjeno spletno stran in jasno se vidi, da je v državah, ki so najbolj prizadete s koronavirusom, smrtnost zelo poskočila. To ni navadna gripa. Res umira mnogo več ljudi, kot v enakih obdobjih prejšnja leta. V Sloveniji imamo to srečo, da koronavirus ni zelo razširjen. Zato je malo mrtvih. Na severu Italije, v Španiji, v Belgiji, v New Yorku je slika povsem drugačna, grozljiva.

 2. Eva pravi:

  Karin Rizner ni zivilska tehnologinja ampak biologinja.

 3. irena jeriha pravi:

  to niso nobene teorije zarote,,, kakšen izgovor za izbris nekoga, ki razmišlja drugače kot večina na TV..

  • Joško pravi:

   Težko bi lahko rekli da razmišlja drugače, bolj pravilno bi bilo da trdi drugače!
   Če malo razmisliš, ne moreš priti do takih sklepov…

 4. Ena pravi:

  Ne glede na številne izjave po spletu in TV, si moramo postaviti naslednja vprašanja:
  = v lanskem letu je od 1.1.2019 do 12.2.2019 (1 mesec in 12 dni) bilo samo v UKC Ljubljana hospitaliziranih 716 bolnikov s težjo obliko gripe; zakaj niso bile zaprte šole, vrtci, podjetja, občine ?
  = kljub 716 hospitaliziranim osebam (samo v UKC Lj), so ostale dejavnosti v bolnicah in zdravstvenih domovih potekale normalno – kako je to mogoče (!?)
  = zakaj vlada do 18.4.2020 sploh ni objavljala koliko je ozdravelih (?)… 18.4.2020 smo šele izvedeli, da je ozdravelih vsaj 850, kar pomeni da nam ostane le še dobrih 350 okuženih ljudi ? … zakaj smo ustavili življenje?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.