Zadnje čase je imelo veliko objav na družbenih omrežjih podoben naslov – Karin Rižner – prepovedan intervju, zakaj je bil izbrisan nihče ne ve. Ali pa BRUTALNA CENZURA ugrabljene RTV Slovenija mag. Karin Rižner in zraven delček intervjuja, ki ga je imela za Radio Slo1. Zakaj v bistvu gre?

Oddaja Intervju je bila umaknjena zaradi določenih delov oddaje, ki po uredniškem mnenju ne ustrezajo poklicnim merilom ter standardom. To je bilo uradno pojasnilo.

Karin Rižner je magistra živilske tehnologije. Ukvarja se z bioresonanco – za katero ni znanstvenih dokazov, da bi delovala. Je tudi zagovornica naravne imunosti in nasprotnica cepljenja in je sooblikovala “proticepilski zakon”.

V oddaji, ki je bila odstranjena in je bila njena gostiteljica Cirila Štuber, je govorila med drugim tudi o tem, da je Covid-19 zgolj navadna gripa. Da lahko načeloma pijemo vodo, v kateri je kolera. Po njenem “strokovnem” mnenju je v nas toliko virusov, da je par tisoč novih virusov zanemarljiva številka in virusov ne moremo izkoreniniti.

Pri sklicevanju na podatke je uporabljala spletno stran https://www.euromomo.eu, kjer so podatki vnešeni za nazaj in imajo dva tedna zamika.

Povsem razumem, da so odstranili to vsebino, ki v teh dneh zgolj vzpodbuja razne teoretike zarot in ima z realnostjo praktično nič povezave. Še bolj se čudim kako se lahko sploh kdo odloči, da bo povabil v oddajo osebo, ki bo širila svoje teorije zarot v teh časih?

Je pa tudi res, da so z odstranitvijo tega posnetka naredili veliko promocijo njej in tistim, ki verjamejo v “njene besede” zgolj omogočili nov poligon za razširjanje teorij zarote. In v teh dneh je takšnih vse več in več.

Slovenski vplivnici oropali na pariskem tednu mode dogodek se je zgodil lani