Slovenci se ne smemo družiti, ker korona odloki. Slovenci ne smemo v drugo občino, ker korona odloki. In potem imamo  predsednika in ministra Tonina in Hojsa in cel kup vojakov, ki se sprehajajo ob Kolpi kot bi šli na popoldanski sprehod v nekem drugem času. Kakšno sporočilo dajejo javnosti s svojimi dejanji?

To, kar so si danes privoščili, ni ok. Še posebej ne v tem času, ko smo ljudje že precej nestrpni kdaj bodo začeli “rahljati” ukrepe. Predvsem pa ni ok, ker dajejo ljudem zelo napačno sporočilo – očitno se lahko družijo in ni panike glede koronavirusa, medtem ko policija lovi “prestopnike”, ki posedajo v parkih in jih lahko kaznuje s kaznijo 417 evrov.

V odloku je del, na katerega se bodo sklicevali: Odlok se ne uporablja za dejavnosti, ki jih izvajajo pristojne službe, za zagotavljanje izvajanja nalog države, samoupravnih lokalnih skupnosti in javnih služb.

Ampak zakaj hudiča pa so potem na sejah z maskami?  Ja, tole je še en kamenček v mozaiku te čudne realnosti, ko se vsak dan sprašujemo kaj se nam dogaja.

Aha. Za kaj je šlo? Za tole spodaj.

Pa tudi ministrica Pivčeva si je vzela tale odlok po svoje


Fotografija ni moje avtorsko delo.

Korona odlok