Korona odlok Korona odlok

Kakšno sporočilo narodu dajejo predsednik in ministra Tonin in Hojs in ministrica Pivčeva?

Slovenci se ne smemo družiti, ker korona odloki. Slovenci ne smemo v drugo občino, ker korona odloki. In potem imamo  predsednika in ministra Tonina in Hojsa in cel kup vojakov, ki se sprehajajo ob Kolpi kot bi šli na popoldanski sprehod v nekem drugem času. Kakšno sporočilo dajejo javnosti s svojimi dejanji?

To, kar so si danes privoščili, ni ok. Še posebej ne v tem času, ko smo ljudje že precej nestrpni kdaj bodo začeli “rahljati” ukrepe. Predvsem pa ni ok, ker dajejo ljudem zelo napačno sporočilo – očitno se lahko družijo in ni panike glede koronavirusa, medtem ko policija lovi “prestopnike”, ki posedajo v parkih in jih lahko kaznuje s kaznijo 417 evrov.

V odloku je del, na katerega se bodo sklicevali: Odlok se ne uporablja za dejavnosti, ki jih izvajajo pristojne službe, za zagotavljanje izvajanja nalog države, samoupravnih lokalnih skupnosti in javnih služb.

Ampak zakaj hudiča pa so potem na sejah z maskami?  Ja, tole je še en kamenček v mozaiku te čudne realnosti, ko se vsak dan sprašujemo kaj se nam dogaja.

Aha. Za kaj je šlo? Za tole spodaj.

Pa tudi ministrica Pivčeva si je vzela tale odlok po svoje


Fotografija ni moje avtorsko delo.

Korona odlok

 1. Predlagal bi še ogled reakcije ministra Hojsa na omenjen prispevek v današnji oddaji 24 ur… Intervju se je začel z rahlim nasmeškom, sledili so pa vse ostrejši toni in napadi ministra. Kapo dol obema novinarjema.

 2. Hojs: “Ob Kolpi ni bilo dovolj prostora…”
  Potem je pa v nadaljevanju v trenutku preklopil in ljudem naprej žugal kaj jim je dovoljeno in kaj ne.
  Da te ni sram hinavc, kako si lahko tako brez obraza.
  Če ne bojo vsi dobili plačilnega naloga za 417€, naj bojo do nadalnjega lepo tiho!

  btw:
  Tudi če bi bilo samo pol metra prostora, bi lahko šli v koloni s tri meterskim razmikom!

 3. Izgleda, kot da smo samo mi vse skupaj morali vzet zares in hodimo z maskami v trgovino… torej: kaj vedo oni več od nas?

Komentarji so zaprti.