Maja Kogoj je oseba, ki je ne poznam. Kot tudi ne poznam Vladima Luckze in Sama Prosena, – gre za alter ego Maje. Naj bi živela v Milanu in delala kot industrijska oblikovalka v enem večjih podjetij. In je oseba, ki je zadnje leto in pol posvetila, da mi zagreni življenje kolikor mi ga lahko. Nadlegovanje, izmišljanje, stalkanje, opozarjanje vseh deklet na to, da sem jaz pokvarjena oseba in da naj bežijo stran od mene. Opozarjanje, da so vsi moji družbeni profili fake in vsi sledilci kupljeni. Da sem “poškodoval” mlajšo osebo in proti meni teče postopek, da sem varal, itd …

Šlo je celo tako daleč, da pošilja Zoranu Jankoviču na instagram podatke o tem, da je moj instagram profil #fake. Ja, če nekomu kupiš sledilce, potem ga lahko to povsem preprosto obtožiš – hvala, dolgo sem se spraševal kdo stoji za tem. Elektronska sporočila je z vsaj šestih gmail računov pošiljala medijem, Hrvaški turistični zvezi, Nemški turistični zvezi in seveda vsem podjetjem s kateremi sem imel poslovni odnos.

Kljub temu, da sem osebo Majo Kogoj že davno blokiral na vseh platformah ne more mimo tega, da stalka kje sem in kaj počnem. Predvsem pa s kom sem. No, na Linkedinu se mi zdi prav smešno, ko vsak dan pregleduje moj profil. Bom očitno moral postati bolj zabaven, da ji ne bo dolgčas.

Ko sem pred časom objavil na Facebooku poziv, da naj mi uporabniki pošljejo podatke, če jih je ona ali pa še par drugih imen kaj kontaktiral v zadnjem času, sem bil zgrožen. Dobil sem množico odzivov. Večina me je tolažila, da je vse ok, da itak niso vzeli resno. Vendar ni prijetno. Najboljše pri vsem tem je, da je nihče ne pozna.

Kaj vse so morali ljudje brati zaradi mene. Kaj vse so dobili ljudje servirano o meni. Predvsem pa, kaj vse je bilo ljudem, ki so mi bili blizu, očitano. Zaradi osebe, ki je ne poznam.

Maja Kogoj?

Pred par leti me je dodala na Facebooku in se pred letom in pol začela vtikati v moje življenje. Komentirala vsako objavo na fbju in twitterju. Pametovala o vsem. In se vtaknila v vsako mojo izjavo. Prosil sem jo, da naj se ne vtika v moje življenje, ker se tudi jaz ne vtikam v njeno – še posebej v primeru, ko osebe ne poznam. Očitno nisem govoril pravega jezika, ali pa je bilo zadaj kaj drugega.

Glede na to, da se je njeno početje nadaljevalo in da je vse skupaj eskaliralo tako daleč, da si je vzela v roke pravico, da ženske, ki sem jih spoznal opozarja name in pri tem lepi povezavo do med.over.net foruma iz leta 2003, pri tem pa si vzame še pravico, da me očrni – ker mi je kao nasedla na moje besede. Kako? Če me ni spoznala in definitivno jaz nisem nje “osvajal”, “pecal” ali karkoli drugega?

Ampak v nekem trenutku ne gre več. Sicer sem upal, da se bo z objavo na Facebooku vse skupaj končalo, vendar se ni. No, v tem času sem ugotovil, da te osebe skoraj nihče v Sloveniji ne pozna, z njo pa komunicira zelo veliko ljudi. In veliko debat je o meni, kar bi mi moralo biti v ponos, pa je ravno obratno.

Kozla se mi. Kozla se mi, ker si nekdo lahko vzame “pravico” v svoje roke in uničuje življenje.

Ja, Maja Kogoj, tokrat si šla predaleč. In preveč ljudi si vpletla v svoje “spletke”, ampak si postala prozorna. Preveč. In sedaj me ni več strah, da se mi bo kaj zgodilo, ker mi nekdo grozi in me stalka. Še več, požvižgam se nate in na to kar pošiljaš drugim o meni. Nihče te ne jemlje resno, ker si pač storila kup neumnosti v vsem tem času. In naslednjič, ko si najdeš zopet žrtev, ki jo boš nadlegovala si izberi mogoče nekoga, ki ga poznaš.

Aha. Kako vem, da je za profilom Vladima Luckze Maja Kogoj?

Izdala se je s telefonsko številko +38670300240, ki jo je uporabila pri twitter prijavi in ni pomislila, da bom preveril tudi to – brez hekanja, ampak zgolj s preprosto povrnitvijo gesla. No, oseba, ki se predstavlja za Majo Kogoj mi namreč pošilja tudi SMSe s te številke .. Naključje, kajne?

maja kogoj
maja kogoj
Screenshot 2019 09 26 at 13.10.32
Screenshot 2019 09 26 at 13.10.32

Samo delček tega, kar se je dogajalo v tem času.