Včeraj je Ministrstvo za obrambo na portalu enaročanje objavilo javni razpis o nakupu zaščitne opreme za nadzor množic in nemirov (NMN). Gre za naročilo: čelade z vizirjem, zaščitne maske s torbico, ščitniki za zaščito telesa in rokavice 600 kpl, gumijevka/tonfa z držalom 600 kosov, gasilni aparat s torbico 600 kosov in ščit za vzdrževanje JRM 600 kosov. Ob njihovi želji po aktivaciji 37. a člena, se tole sliši precej zlovešče …

Glede na to, da je v razpisu datum dobave do 31.10.2020, verjetno ne gre za odziv na vse bolj jezne državljane Slovenije. Vendar po drugi strani pa je precej neumno, da MORS objavi ta razpis dan potem, ko je Ivan Gale širni Sloveniji razjasnil kako so potekale nabave zaščitne opreme in kdo vse je vršil pritiske na Zavod za blagove rezerve. Malce preveč naključij je, da bi človek verjel v vse skupaj, kajne?

MORS se je sicer odzval na kritike, ki so padale na njih na družbenih omrežjih in sicer s precej smešnim pojasnilom.

V zvezi z zapisi na socialnih omrežjih, da Slovenska vojska kupuje opremo za obvladovanje množic, želimo pojasniti da z omenjenim javnim naročilom zanavljamo zaščitno opremo in opremo za obvladovanje množic za pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah.

To je zlasti oprema za pripadnike Slovenske vojske, ki delujejo v mednarodni operaciji Kfor na Kosovu. Dosedanjo opremo smo kupili pred več leti in je že zelo iztrošena. Nakup omenjene opreme je bil načrtovan že v preteklem letu.

Zanavljajo nekaj? Sicer ne vem kaj naj bi to pomenilo, ampak, če niso sposobni na uradni strani prebrati teksta za seboj in ga popraviti, potem je nekaj precej narobe.

Po drugi strani pa omenjajo Kfor in Kosovo. Trenutno je na misji Kosovo – Kfor, Nato –  248 pripadnikov. Torej bo vsak dobil skoraj 3 komplete? Ali ni to malce nenavadno?

Še ena stvar mi je padla v oči pri tem razpisu. V Word dokumentu je avtor tega moharicd67 iz podjetja Indea d.o.o. … Verjetno gre zgolj za to, da je prvič dokument naredil nekdo iz tega podjetja, ki ga vodita GORAN KAVREČIČ, direktor in VESNA MEŠKO, prokurist, ampak takšnega šalabajzerizma pa si ne bi bilo potrebno privoščiti ministrstvu …

razpis

Zakaj MORS kupuje 600 kompletov opreme za nadzorovanje mnozic koga bodo pretepali
Zakaj MORS kupuje 600 kompletov opreme za nadzorovanje mnozic koga bodo pretepali