Donald Trump je pred dnevi znova dokazal svojo superiornost. Predlagal je, da bi okuženim injecirali dezinfekcijsko sredstvo (belila) in tako rešili težavo, ki je sedaj prisotna po celem svetu. Njegova izjava je bila mišljeno resno in v istem trenutku se je cel svet začel zgražati nad tem. Na tviterju je postal dr.Trump.

Dan pozneje je sicer zatrdil, da je bila ta izjava zgolj sarkastična, kar pa iz spodnjega videa ni razvidno, kajne? V bistvu so bile njegove besede: “The disinfectant, where it knocks it out in a minute, and is there a way we can do something like that by injection inside, or almost a cleaning. It gets in the lungs”

Na laž ga postavlja pisanje Guardiana, kjer so odkrili od kje je prišla ta “čudovita” ideja: The leader of the most prominent group in the US peddling potentially lethal industrial bleach as a “miracle cure” for coronavirus wrote to Donald Trump at the White House this week.

In his letter, Mark Grenon told Trump that chlorine dioxide – a powerful bleach used in industrial processes such as textile manufacturing that can have fatal side-effects when drunk – is “a wonderful detox that can kill 99% of the pathogens in the body”. He added that it “can rid the body of Covid-19”.

Ker ljudje verjamejo predsedniku, so se številna podjetja, ki proizvajajo dezinfekcijska sredstva obrnila na prebivalce in jim dala točne informacije o izjavi Donalda Trumpa. Dezinfekcijska sredstva lahko na predlagam način ubijejo človeka in ne Covid-19.

Ja, ZDA imajo super predsednika.