Korona odlok Korona odlok

Aleš Hojs / Policija naj za identifikacijo protestnikov uporabi vse javno objavljene slike na družbenih omrežjih

Včeraj so potekali “protesti” v Ljubljani. Protesti, ki jih je organiziral OPS (pojoči major Troha) in so izpadli vse prej kot protesti proti stanju v Sloveniji. Pred parlamentom se je zbrala pisana množica ljudi, ki med drugimi vključuje tudi tiste, ki ne verjamejo, da Covid-19 obstaja, ki verjamejo, da je zemlja ravna, ki so deklarirani antivaxerji …

Po podatkih naj bi bilo okoli 200+ ljudi – po fotografijah sodeč bi rekel, da več. Že pred dnevi, ko so se pojavili pozivi k temu protestu ob 12. uri, je bilo jasno za kaj gre ..

Zelo preprosto je na valu jeze državljanov, ki morajo biti v svoji občini, ki se ne smejo družiti, organizirati proteste. In to so očitno izkoristili nekateri posamezniki – vendar jim na srečo v Ljubljani ni uspelo pripeljati množic na trg pred parlamentom in tako dati organom povod, da jih kaznujejo in da dobimo dodatno kazen tudi tisti, ki se držimo njihovih odlokov.

V bistvu je bil pričakovan ta shod in povsem jasna agenda. Poziv na shod (kjer so za osnovno fotografijo vzeli “shod” desnice na Prešernovem trgu) je bil seveda jasno zgolj provokacija.

Tisti, ki so v preteklosti organizirali shode so se distancirali od tega shoda in na to tudi opozarjali na družbenih omrežjih, kjer vsak, ki ima tri sekunde časa, organizira svojo “vstajo”.

Glede na to, da so se ljudje med seboj “družili” in niso ohranjali varnostne razdalje je bila med protestniki tudi policija, ki je popisovala ljudi. Aleš Hojs pa je na tviterju pozval, da naj policija za identifikacijo uporabi vse javno objavljene slike na družbenih omrežjih. Zanimivo, kajne?

Zanimivo razmišljanje uporablja minister za notranje zadeve in seveda se zaveda, da tega ne more policija narediti – ampak grozi pa lahko na ta način. Še bolj smešno je, da to tvitne oseba, ki je bila ob Kolpi na sprehodu s Pahorjem in Toninom in celo gručo vojske – seveda za njih velja drugačen odlok in v Sloveniji imamo pač dvojna merila.

V bistvu sem nekako začuden – ali ne bi morali biti “napomembnejši odločevalci” v Sloveniji bolj zaščiteno kot narod? Hojs, Tonin, Pahor in njihovi pomočniki med vojaki? Brez mask, brez varnostne razdalje .. Ali oni vedo nekaj, kar mi ne vemo? Sicer sem prepričan, da bi imeli vsi maske na obrazu in da se ne bi tako tesno družili med seboj … Kdo bi vedel, kajne?

Na srečo se včeraj na protestih ni zbralo neskončno število protestnikov in danes nam ne morejo žugati s palicami ali pa že včeraj z vodnimi topovi. V teh časih se je potrebno drugače lotiti teh stvari, kot so se jih ti v stranki OPS, predvsem pa je potrebno imeti dejansko agendo in ne klamfati o ravni zemlji in teorijah zarote ..

Korona odlok
Korona odlok