Ali ste vedeli, da je Mount Everest v Sloveniji? Tudi jaz ne, dokler nisem odkril, da ima skupina Tukaj je Slovenija, ki ji največ pomeni nacionalna pripadnost, za črnim panterjem fotografijo sliko Mount Everesta … Verjetno so bili prepričani, da gre za Triglav, ampak očitno so bili prepričani zelo napačno.

Včasih je dobro, če preveriš malce več o ozadju fotografije. Sicer se ti zgodi, da lahko zamenjaš Rovinj s Piranom. Ruskega gasilca z domačim, objaviš stock fotografijo družine iz Slovenije, ki sicer nima veze s Slovenijo, ali pa uporabljaš stock zdravnike iz ZDA in se jim zahvaljuješ, ker so pomagali pri boju s koronavirusom.

No, ker se mi je spodnja fotografija, ki je v “ozadju” malce znana in predvsem, ker mi ni bilo jasno od kje bi bil slikan Triglav, da bi bilo mogoče ustvariti takšno fotografijo, se vpisal v google Mount Everest … Dva klika in ugotovil, da so uporabili “stock” fotografijo … In očitno verjamejo, da je to v Sloveniji ..

Tukaj je Slovenija Mount Everest

Tukaj je Slovenija Mount Everest

 

Tukaj je Slovenija

Tukaj je Slovenija

7 Responses to Tukaj je Slovenija / nisem vedel, da je Mount Everest v Sloveniji

 1. Anonimno pravi:

  Se vidi domet inteligence domačih izdajalcev. Domojebov.

 2. Grom pravi:

  Domojeb, ki je spackal tole se le zaveda, da krade. Če bi ukradel s spleta fotko Triglava, bi imel tskoj težave. Ker je spizdil fotko ME, pa ne bo problema. In Domijeb je s tem dokazal, da najraje hodi na dopust v tujino, sicer bi se odritnil do doline Vrat in sam stsnil posnetek.

 3. Uroš Sever pravi:

  Vsekakor ni Triglav, pa tudi Everest ne. Na fotki je Ama Dablam, 6.812m, fotografiran z zahoda. Res pa Everest ni daleč stran.

 4. Uroš Sever pravi:

  Na internetu je precej fotografij gora, za katere avtorji sami navajajo napačna poimenovanja, ki se nato viralno množijo. Moja informacija je iz prve roke. Imam kar nekaj lastnih fotografij Ama Dablama z različnih strani (tudi z zahoda). Pa Everest seveda tudi…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.