Zakaj vlada ne odpre fitnesov ce so odprte cerkve Zakaj vlada ne odpre fitnesov ce so odprte cerkve

Zakaj vlada ne odpre fitnesov, če so odprte cerkve?

Cerkve so odprte, fitnesi niso (v tekstu bom uporabil fitnes, v mislih pa imam prostore za telovadbo in rekreacijo). To je realnost Slovenije. Fitnesi, kjer vsak obiskovalec telovadi individualno in kjer je razmak med dvema večji kot v cerkvi, prav tako pa je zelo dobro poskrbljeno za higieno, ostajajo še vedno zaprti. Verjetno ima vlada odlične razloge za to, ampak meni niso jasni.

Če gre v cerkev človek, ker išče notranji mir, gre na fitnes za to, da se boljše počuti po vadbi. Ampak v cerkev gre lahko, ker se je SŠK odločil tako, medtem ko v fitnes ne sme iti, ker se je vlada odločila tako.

Seveda je takšnih neumnih primerov v Sloveniji še nešteto. Vse je zgolj odvisno od “interesnih združenj”, ki vršijo pritiske na odločevalce, da se ti spremenijo. Aleksandra Pivec je kmalu po “revoltu” lastnikov vrtnarij spremenila odločitev in so od tedaj naprej vrtnarije odprte.

Glede na to, da je v teh časih precej pomembna psihofizična kondicija, bi bilo na mestu, da vlada začne razmišljati tudi o odpiranji fitnesov in ostalih prostorov za vadbo, kjer bi lahko ljudje nabirali potrebne moči. Predvsem pa bi s tem poskrbeli za redno vadbo marsikaterega prebivalca in posledično za manj bolezni.

Ampak očitno ima ministrica Kustečeva preveč drugega dela, da bi se ukvarjala s tem področjem, ki je še kako pomemben. V Sloveniji je preko 200 fitnes centrov, kar ni zanemarljiva številka in število zaposlenih v fitnesih je krepko večje … Ali je res vladi povsem nepomembno za to področje?

Zakaj vlada ne odpre fitnesov ce so odprte cerkve
Zakaj vlada ne odpre fitnesov ce so odprte cerkve
  1. Roni, ne skrbi, vse je del premišljene vladne politike.

    Cerkve so pasti za starejše, da se znebimo nepotrebnih porabnikov proračuna.

    Lokali so odprti, da se znebimo brezdelnežev ki užitke namesto v celodnevnem delu iščejo v popivanju s pivskimi bratci.

    Fitnesi so zaprti, ker jih obiskuje ciljno orientirana populacija ki jo je potrebno zaščititi. Poleg tega se z hitrim dihanjem med športom ustvarja več “kapljic” prenešalk, potencialno pa so nevarni tudi drugi izločki.

  2. Ker v cerkvah ne šprica znoj vse naokoli…no, razen v zakristiji ;)

Komentarji so zaprti.