Po trenutni vladi Janeza Janše in njegovih pribočnikov bomo lahko spremenili pomen besede demokracija. To, kar se dogaja zadnje čase v Sloveniji je vse prej kot demokracija, ki jo nekateri tako radi uporabljajo – predvsem pa vse to, kar se nam dogaja ni več boj proti koronavirusu (ker so ljudje umirali), ampak je vojna z vsemi, ki ne podpirajo vlade Janeza Janše. Še korak dlje je šel včeraj Janez Janša, ko je na uradni strani gov.si objavil tekst z naslovom Vojna z mediji (vir).

To, da uradne profile vlade na družbenih omrežjih uporabljajo za obračun s prejšnjo vlado je že postalo stalnica. To, da vsak dan servirajo neskončno laži na uradnih kanalih vlade, ki so takoj razkrinkane, je že stalnica. Tudi to, da se v EU pošiljajo “depeše”, kjer nas predstavniki vlade črnijo in osirajo, je postalo del demokracije. Da ima trenutna vlada preko 10 medijev, ki jim nudijo podporo s #fakenews in da se trudijo diskreditirati vsakogar, ki bi mislil s svojo glavo je postalo del našega vsakdana. Da imajo vojsko trolov, ki so sicer na ravni pet letnih otrok, ki skačejo v vsakogar, ki razmišlja drugače kot oni in pri tem žalijo in obtožujejo … Ja, tudi to je stalnica.

Ampak pri vsem tem je resnična žrtev Janez Janša. No, vsaj tako on vidi vse to. Ko mediji razkrijejo informacije o metanju denarja skozi okno za nabavo zaščitne opreme, ki niso bile dobavljene, ko so podjetja blizu vladi dobivale posle, ko so prišle maske brez certifikatov, ko so prišle napačne maske, ko so plačali maske iz “airlaid” serviet in z gumico … Vse to je kridva medijev, zato je treba iti v ofenzivo proti njim in iskati paralele v letu 1986.

Očitno je bolečina res velika, da zapiše:

Lahko pa se razbijajo monopoli laži. To pa ne le da se da, ampak je za dobro prihodnost kateregakoli naroda ali države to nujno potrebno. Za začetek je izjemno zdravo ne gledati, brati ali poslušati tistih “medijev”, pri katerih že vnaprej veš, kako bodo stvar obrnili. Samo čas izgubljaš z njimi.

Ob tem pa se nikoli ne vprašajo, kako se počutijo žrtve njihovih medijskih umorov in njihove družine. Od njih javno obsojeni in oblateni in medijsko umorjeni, še preden so se sodni postopki sploh začeli. 

Ozračje nestrpnosti in sovraštva ustvarja ozek krog urednic, družinsko in kapitalsko povezanih s stebri globoke države ter nekaj povprečnih in podpovprečnih novinark ali novinarjev na vpoklic, ki se v normalni medijski hiši ne bi prebili niti med poročevalce z živilskih tržnic.

Totalitaristi so svoje nasprotnike vedno najprej razorožili, nato pa postrelili. Medijsko in fizično. Najprej prvo, nato drugo. Najprej diskreditacija, nato likvidacija. Če je potrebno, tudi fizična. 

S tem zadnjim se strinjam. Drži. To je modus operandi vseh SDS medijev. No, do fizične likvidacije vseh, ki razmišljamo s svojo glavo še ni prišlo – ampak se pa bojim, da je s tem Janez Janša odprl lov na vse, ki ne mislimo kot on in to tudi javno komuniciramo.

Je Janez Janša s tem dejansko odprl lov na vse, ki bi si upali podvomiti v njegov zveličan prav? Ja, kot sem v začetku zapisal – v kaj bomo spremenili besedo demokracija?