Verjetno nisem edini, ki se v teh dneh sprašuje zakaj otroci od 4. do 8. razreda ne smejo v šole? Kaj so storili narobe, da jim vlada ne dovoli, da bi šli za mesec dni v šolo in normalno končali šolsko leto? Mi lahko kdo razjasni to logiko – še posebej, če imajo ti otroci mlajše brate ali sestre, ki bodo lahko šli v šolo?

Medtem, ko vlada odpira lokale, trgovine, javni prevoz … Pa vendar otroci od 4. do 8. razreda še vedno ne smejo v šole. Se je kdo vprašal zakaj se to dogaja? Gre zgolj za nespametno odločitev ministrice Simone Kustec, ali pa želi vlada, da se pusti pečat na štirih generacijah otrok, ki jih bo ta odločitev definitivno zaznamovala do konca življenja.

Mogoče bi bilo smiselno, da bi kdorkoli povedal staršem teh otrok zakaj so ravno njihovi otroci talci vlade in zakaj je temu tako? So mogoče na vladi razmišljali, da so ti šolarji lahko sami doma, če bodo njihovi starši šli v službe, kar pri prvih treh razredih triade ne bi bilo mogoče? Ali pa morajo biti za to doma, ker je premalo prostora v šolah, da bi lahko “sedeli in se obnašali” tako kot pričakuje vlada?

V bistvu sploh ni smešna ta situacija, ki smo ji priča sedaj v Sloveniji. In otroci bodo tisti, ki bodo potegnili ta kratko – da tega, da se verjetno že marsikateremu staršu doma “meša” niti ne omenjam.

Če ima kdo kakšen pameten odgovor zakaj se to dogaja, pa na dan z besedo?

sola koronavirus