ana ros v kuhinji photo ana ros v kuhinji photo

Bravo Ana Roš za odličen komentar in pokončno držo / Andrej Tomelj / Časnik, sramotiš samo sebe

Ana Roš je naša najbolj prepoznavna kuharica. Ime Slovenije je ponesla po celem svetu in Slovenija se je po njeni zaslugi znašla na vseh kulinaričnih zemljevidih sveta. Njena Hiša Franko je obiska vredna restavracija in ko bodo v Sloveniji razglasili Michelinove zvezdice, bo Ana Roš zagotovo med tistimi, ki jih bodo dobili.

Ana Roš je pred dnevi zapisala svoj pogled na trenutno situacijo v njeni branži na instagramu: Avanti popolo, bandiera rossa… this neverending prison makes me think of la resistenza, i partigiani. #slovenia🇸🇮 is not communicating with hospitality business, we are given no information, no dates, no plans. There is no transparency of decisions. Suicidal decisions as opening the border with #croatia only to make sure our leaders can have their beach holidays. It is time to start singing “bella ciao” and fight for our rights and for our businesses. @hisafranko has her rights too.

Ana Roš je povedala točno to, kar si marsikdo misli, pa ne pove na glas. In to, da je Ana Roš povedala na glas kje je težava in zakaj ni zadovoljna s tem, kar se dogaja je bilo dovolj, da so se desničarji v svojem slogu odzvali na njeno objavo.

Časnik in Andrej Tomelj sta se odločila, da obračunata z Ano Roš po svoje. Samo delčki iz teksta:

 • Maj 2020, Kobarid, Hiša Franko, Ana Roš, slovenska sramota!
 • Ana Roš, podjetnica – komunistka?
 • Na svojo podobo v javnosti ste se podelali. Oprostite, da vam to povem naravnost in ponavljam, podelali ste se
 • Morda si po zmagi nove komunistične revolucije obetate posel z Mački in Pepcami ter dinastijo Kim z drugega konca sveta.
 • Gostje v Hiši Franko so svetovni požeruhi, tako rekoč predelovalni obrati za gnoj.
 • Ne dvomim, da v ekonomski krizi, ki bo sledila zdravstveni, ne bo petičnih požeruhov, ki bodo znova našli pot do vas. Računajte pa s tem, da jih bo manj kot pred epidemijo; ne pričakujte več tistih iz daljnih krajev.

Da. To je del teksta, kjer Andrej Tomelj sramoti sebe in Časnik. No, da ne bo pomote, to je minorni portal, ki sam sebe imenuje spletni magazin konzervativne, katoliške in klasično liberalne usmeritve.

In očitno ima Andrej Tomelj strašne travme zaradi komunizma in verjetno se ne zaveda besed, ki jih je usmeril proti Ani Roš. Očitno v Sloveniji ljudje ne smejo izraziti svojega mnenja, saj če ga, potem iz desnosučnih medijev priletijo podtikanja, laži in zavajanja.

Ampak tega smo že navajeni, kajne? Jaz pa sem vesel, da imamo v Sloveniji Ano Roš, ki se upa izpostaviti, ki upa povedati svoje mnenje in ki s prstom pokaže na odločevalce, ki ne vedo točno kaj počnejo.

Jaz pa komaj čakam, da Ana Roš znova odpre Hišo Franko in da jo obiščem! Še enkrat – kapo dol, Ana Roš!

p.s.: tale stavek: Gostje v Hiši Franko so svetovni požeruhi, tako rekoč predelovalni obrati za gnoj. – leti na vse tiste, ki ste bili kdaj v Hiši Franko. Očitno smo za “novinarja” zgolj predelovalni obrati za gnoj.

ana ros v kuhinji photo
ana ros v kuhinji photo: STO
 1. Očitno je to nov nivo ideološkega boja pri nas. Ko bo prišel v gostilno boš najprej vprašal, če so levičarska ali desničarska gostilna. Glede ideološke kontaminacije bo tako še najbolj varne Mc’Donalds. Tam gre samo za klasični biznis.

 2. Anin komentar ni imel nobenega smisla, razen nepotrebnega političnega nagajanja. Za njen business je popolnoma vse jasno in znano, vsi pogoji dela … smešno pa je, da jo skrbijo odprte meje, ko pa ravno ona živi od odprtih mej. Skrbi jo za svoj posel in hkrati nasprotuje temelju svojega posla.

 3. Se strinjam z Anžetovim komentarjem. Anin politični manifest ni logičen. Motijo jo (samomorilsko) odprte meje s Hrvaško, da gredo lahko (desni?) politiki na dopust, sama pa verjetno živi od odprte meje z Italijo, kjer je bilo eno največjih žarišč epidemije. Poleg tega v njenem zapisu nisem zasledil, kakšni so pa njeni predlogi za rešitev. To kar počne Ana Roš je zame “elitni turizem”, ki ga bo v danih okoliščinah težko reševati, je bilo pa preteklih nekaj let idealnih za ta segment turizma, tako da bi moralo biti nekaj rezerve iz teh časov. Je pa očitno želela z zapisom v angleščini nagovoriti mednarodno javnost, kakšna tragedija se dogaja v Sloveniji.

  https://dronyx.wordpress.com/2020/05/17/ana-ros-komunistka/

 4. Sicer pa, zakaj je sploh komentar umaknila, če ima tako ‘POKONČNO DRŽO’.

  Očitno ji kapital bolj diši, kot pa briga za tegobe delovnega ljudstva in čuvanja tekovine revolucije.

  Ja, pa tudi hadu bolj dišijo elitne kapitalistične restavracije, saj že komaj čaka da se odpre Hiša Franko. Kamor seveda običajen delavec Litostroja ali kaka bivša delavka Mure zagotovo nikoli ne bi mogla vstopiti.

  Seveda, socializem za rajo, zase pa kapitalistične dobrote.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja