Ana Roš je naša najbolj prepoznavna kuharica. Ime Slovenije je ponesla po celem svetu in Slovenija se je po njeni zaslugi znašla na vseh kulinaričnih zemljevidih sveta. Njena Hiša Franko je obiska vredna restavracija in ko bodo v Sloveniji razglasili Michelinove zvezdice, bo Ana Roš zagotovo med tistimi, ki jih bodo dobili.

Ana Roš je pred dnevi zapisala svoj pogled na trenutno situacijo v njeni branži na instagramu: Avanti popolo, bandiera rossa… this neverending prison makes me think of la resistenza, i partigiani. #slovenia🇸🇮 is not communicating with hospitality business, we are given no information, no dates, no plans. There is no transparency of decisions. Suicidal decisions as opening the border with #croatia only to make sure our leaders can have their beach holidays. It is time to start singing “bella ciao” and fight for our rights and for our businesses. @hisafranko has her rights too.

Ana Roš je povedala točno to, kar si marsikdo misli, pa ne pove na glas. In to, da je Ana Roš povedala na glas kje je težava in zakaj ni zadovoljna s tem, kar se dogaja je bilo dovolj, da so se desničarji v svojem slogu odzvali na njeno objavo.

Časnik in Andrej Tomelj sta se odločila, da obračunata z Ano Roš po svoje. Samo delčki iz teksta:

  • Maj 2020, Kobarid, Hiša Franko, Ana Roš, slovenska sramota!
  • Ana Roš, podjetnica – komunistka?
  • Na svojo podobo v javnosti ste se podelali. Oprostite, da vam to povem naravnost in ponavljam, podelali ste se
  • Morda si po zmagi nove komunistične revolucije obetate posel z Mački in Pepcami ter dinastijo Kim z drugega konca sveta.
  • Gostje v Hiši Franko so svetovni požeruhi, tako rekoč predelovalni obrati za gnoj.
  • Ne dvomim, da v ekonomski krizi, ki bo sledila zdravstveni, ne bo petičnih požeruhov, ki bodo znova našli pot do vas. Računajte pa s tem, da jih bo manj kot pred epidemijo; ne pričakujte več tistih iz daljnih krajev.

Da. To je del teksta, kjer Andrej Tomelj sramoti sebe in Časnik. No, da ne bo pomote, to je minorni portal, ki sam sebe imenuje spletni magazin konzervativne, katoliške in klasično liberalne usmeritve.

In očitno ima Andrej Tomelj strašne travme zaradi komunizma in verjetno se ne zaveda besed, ki jih je usmeril proti Ani Roš. Očitno v Sloveniji ljudje ne smejo izraziti svojega mnenja, saj če ga, potem iz desnosučnih medijev priletijo podtikanja, laži in zavajanja.

Ampak tega smo že navajeni, kajne? Jaz pa sem vesel, da imamo v Sloveniji Ano Roš, ki se upa izpostaviti, ki upa povedati svoje mnenje in ki s prstom pokaže na odločevalce, ki ne vedo točno kaj počnejo.

Jaz pa komaj čakam, da Ana Roš znova odpre Hišo Franko in da jo obiščem! Še enkrat – kapo dol, Ana Roš!

p.s.: tale stavek: Gostje v Hiši Franko so svetovni požeruhi, tako rekoč predelovalni obrati za gnoj. – leti na vse tiste, ki ste bili kdaj v Hiši Franko. Očitno smo za “novinarja” zgolj predelovalni obrati za gnoj.

ana ros v kuhinji photo
ana ros v kuhinji photo: STO