Janeza Janso moti Magnifico v oglasu za Spar Janeza Janso moti Magnifico v oglasu za Spar

Janeza Janšo moti Magnifico v oglasu za Spar in pri tem se sklicuje na ustavo / gre za oglaševanje

Janez Janša postaja vse bolj podoben Donaldu Trumpu s svojim udejstvovanjem na tviterju. Včeraj ga je zmotil oglas za Spar, kjer je glavni akter Magnifico. Spar ni niti prvi niti edini, ki s takšnim oglasom krši #ustavaRS, je pa prva velika trgovska veriga, ki z dragim oglaševanjem sama na veliko odganja kupce iz svojih trgovin.

Premier si vsak dan najde tarčo in njegovi sledilci ustvarijo pogrom nad njo. Pričakovano? Seveda. Ima učinek? Ravno obraten, kot pa bi si ga želel. Tega mu svetovalci ne povedo, se pa vidi po javnomnenjskih anketah. Zakaj to počne? Verjetno iz preprostega razloga – ker lahko …

Zanimivo je, da sicer tviti Janeza Janše dobijo veliko všečkov in retvitov. No, v tem primeru ne. Ampak težava je zgolj v nepoznavanju tviterja.

In zakaj se Janez Janša sklicuje na ustavo? Verjetno je imel v mislih 11. člen: “Uradni jezik v Sloveniji je slovenščina.”

Vendar imamo v Sloveniji tudi Zakon o javni rabi slovenščine (ZJRS), ki ima v 23. členu zapisano: “Javno oglaševanje izdelkov in storitev, predstavitev dejavnosti ter druge oblike obveščanja javnosti so skladno s področnim zakonom v slovenščini oziroma v potrošniku na območju Republike Slovenije zlahka razumljivem jeziku.”

In takšnih primerov v oglaševanju poznamo iz preteklosti že vrsto, kajne?

Meni osebno je oglas za Spar top! Ko povežeš izvajalca, v tem primeru Magnifica in njegove pesmi, ki jih poznamo vsi, gre oglas zelo dobro v uho, poleg tega pa tudi priklic blagovne znamke, ko slišimo kateri izmed v oglasu uporabljenih komadov. Poleg tega pa niso komadov uničili, ampak samo predstavili na svojstven način.

Bravo Spar in verjemam, da je bil ta tvit premierja za podjetje koristen bolj kot škodljiv.

Janeza Janso moti Magnifico v oglasu za Spar
Janeza Janso moti Magnifico v oglasu za Spar
  1. Kaj pa Janeza Janšo ne moti? Kje le najde čas za vtikanje nosu v vse te marginalne stvari…

    1. Moti ga ker ne daje reklam za njegovo domobransko stranko in o njegovi DIKTATURI

  2. Se vtika v stvari katere ga ne brigajo. Bedak, dela naj raje za blagor slovenčekov ali pa naj spoka. To drugo bi bilo bolje.

    1. Ja za nas slovence za jugoviče kot pa si ti pa tvoj jankovic pa kucan pa se poberte na cug pa na jug

  3. Pa ljudje kak tega ne razumete? JJ je ja strokovnjak za vse, tak ko tump…pardon trump

Komentarji so zaprti.